PROCURILI DELOVI IZVEŠTAJA PENTAGONA O MISTERIOZNIM NLO! Svet na ovo priznanje Amerikanaca čeka decenijama!

Autor: Republika

Svet

05.06.2021

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki list Njujork tajms objavio je detalje izveštaja Pentagona, koji bi trebalo da bude objavljen do 25. juna, ali se spekuliše da će neki njegovi delovi o misterioznim fenomenima viđenim iznad teritorije SAD u poslednje dve decenije, zauvek ostati tajna.

RepublikaFoto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/AP. Pixabay
Američki ministar odbrane i šef Pentagona Lojd Ostin upoznat je s izveštajem  

Delovi dugoočekivanog izveštaja Američkog ministarstva odbrane (Pentagona) o misterioznim neidentifikovanim letećim objektima (NLO), koje su piloti vojne avijacije SAD viđali iznad teritorije svoje zemlje u poslednje dve decenije i prijavili ih kao neobjašnjive pojave, procurili su u javnost iako je njegovo objavljivanje najavljeno za kraj ovog meseca. 

Kako je objavio Njujork tajms, američki obaveštajni zvaničnici nisu pronašli dokaz da su neobični vazdušni fenomeni vanzemaljske letelice, međutim, prema navodima uticajnog dnevnika iz SAD, istražitelji ipak i dalje ne mogu da racionalno objasne prizore zabeležene, u najvećem broju, između 2015. i 2017. godine.

- Sudeći ppo izveštaju većina "incidenata", od ukupno 120 njih zabeleženih u poslednje dve decenije, nema nikakve veze sa američkom vojskom ili nekom drugom tehnologijom povezanom sa vladom SAD - prenosi Njujork tajms navode zvaničnika uz zaključak da bi to onda moglo da eliminiše mogućnost da su izveštaji američkih mornaričkih pilota povezani sa nekim tajnim projektima vlade svoje zemlje.   

To je, međutim, jedini siguran zaključak koji se može izvesti iz ključnog dela procurilog izveštaja, čija se objava očekuje do 25. juna. 

RepublikaFoto: printscreen/Stars Academy of Arts and Science
Delovi snimaka NLO koje su zabeležili američki mornarički piloti 

Podsetimo, Kongres je prošle godine zatražio od vlade SAD da obavesti javnost o radu Pentagonove radne grupe za istraživanje tih pojava koje je povereno američkoj mornarici. Priču, koja ionako decenijama unazad fascinira javnost u Americi, dodatno je podgrejao nekadašnji predsednik SAD Barak Obama, koji je gostujući u šou Džejmsa Kordena na CBS njuzu, istakao kako su snimci NLO autentični, te da postoje stvari koje on nikad ne bi mogao da objavi u javnosti, a sa kojima je bio upoznat dok je bio na čelu zemlje. 

On je, međutim, otkrio kako je neposredno po ulasku u Belu kuću pitao saradnike da li u Americi postoje tajne laboratorije u kojima se čuvaju ostaci vanzemaljaca i njihove tehnologije, naglasivši da je tada posle nekoliko dana istraživanja dobio odgovor da tako nešto nikad nije registrovano na tlu SAD. 

- Neki delovi izveštaja će ipak i dalje ostati vojna, pa bi to moglo da podstakne spekulacije da američka vlada ipak krije neke informacije o misterioznim snimcima. Takođe, američke obaveštajne službe se boje da Kina i Rusija ispituju nadzvučne tehnologije koje su deset do dvadeset puta brže od brzine zvuka i neobično su pokretljive - navodi Njujork tajms pozivajući se na reči neimenovanih zvaničnika.   

Kako je još navedeno, o sastavljanju izveštaja je obavešten i američki ministar odbrane Lojd Ostin, međutim, on se lično nije oglašavao po tom pitanju, već samo portparol Pentagona Džon Kirbi. 

- Ozbiljno shvatamo svaki upad u prostor u kojm delujemo - naglasio je Kirbi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading