NOVI USLOVI ZA ULAZAK U TUNIS! PCR test više neće biti potreban

Autor:

Svet

04.06.2021

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tunis je uveo nove mere za ulazak u tu zemlju koje važe od 1. juna.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Obaveštavaju se svi inostrani turistički partneri da će od 1. Juna 2021. važiti sledeći uslovi za ulazak u Tunis:

Negativan PCR test neće više biti potreban putnicima koji dolaze u Tunis a koji ispunjavaju sledeće kriterijume:
⦁ Putnici koji su primili dve doze vakcine pod uslovom da pokažu potvrdu sa QR Kodom.
⦁ Putnici koji su se zarazili virusom kovidom 19 najmanje 6 nedelja pre ukrcavanja, pod uslovom da pokažu lekarsko uverenje izdato od strane nadležnih vlasti.

Svi putnici stariji od 12 godina koji ne ispunjavaju uslove navedene u tački (1) obavezno moraju pokazati negativan PCR test, sa « QR Kodom » ili da je izdat od strane nadležnih zdravstvenih vlasti, koji nije stariji od 72 sata u trenutku ukrcavanja.

RepublikaFoto: pixabay.com



Individualni putnici nerezidenti koji ne ispunjavaju kriterijume navedene u tački (1) se pozivaju da pokažu potvrdu pod zakletvom kojom se obavezuju da će provesti 7 dana u samoizolaciji u svom hotelu.

Putnici nerezidenti koji u Tunis dolaze čarter ili redovnim letovima (sa rezervisanim sedištima) u okviru organizovanih i Inclusive Tour putovanja moraju :

⦁ Da ostanu u grupama (cohorting) odmah po dolasku u Tunis, prilikom turističkog transporta, smeštaja i putovanja unutar i izvan objekata turističkog smeštaja.
⦁ Da striktno poštuju Sanitarni Protokol Turizma Tunisa za borbu protiv kovida 19.

⦁ Po dolasku, vršiće se nasumični brzi testovi za nekoliko putnika. Svaki pozitivan slučaj biće smešten u izolaciju u za to namenjenom centru.

Pozivaju se prijemne agencije da obezbede rigoroznu primenu gore navedenih uslova kako bi se garantovalo nesmetano odvijanje turističke sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading