FOTOGRAFIJA PUTINA DOK ČEKA LUKAŠENKA NA OBALI BACILA ZAPAD U DUBOKO RAZMIŠLJANJE! Pitaju se šta mu jedno znači!

Autor: Republika

Svet

04.06.2021

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednici Rusije i Belorusije održali su u Sočiju ne samo pregovore na zvaničnom nivou, već i neformalni sastanak koji je pružio dobru osnovu za razmišljanje.

RepublikaFoto: printskrin

Većinu novinara zapadnih medija zanimala je fotografija objavljena na zvaničnoj veb stranici Kremlja.

Na slici se vidi ruski lider Vladimir Putin kako čeka dolazak broda u kojem je bio beloruski lider Aleksandar Lukašenko.

Ova fotografija je vredna pažnje zbog toga što predsednik Rusije stoji na njoj u neobičnom položaju – ruke su mu skupljene na leđima, sa dva prsta jedne ruke stisnutim u pesnicu druge.

Svetlana Pešenkova, ekspert u polju komunikacije i analiziranja ljudskog ponašanja, pomogla je novinarima da shvate prirodu ovog gesta. Prema njenim rečima, na fotografiji, Putin uoči sastanka zrači sabranom napetošću i strogošću. Što se tiče samog položaja ruku, on simbolizuje kontrolu nad situacijom.

RepublikaFoto: printskrin

- Kažiprst i srednji prst se, po pravilu, koriste da ukažu na nešto. Ovo je gest moći. Gest da se kaže da ima argumente, da se oni prikupljaju, da je sve pod kontrolom i da će tokom razgovora biti upotrebljeni u pravo vreme - objasnila je Pešenkova.

Ona je takođe povukla neočekivanu paralelu, upoređujući Vladimira Putina sa roditeljem koji čeka povratak deteta koje je nešto skrivilo iz škole.

- Ovde se istovremeno ne radi o besu, već o spremnosti da se razumno ukori, ili ukaže na greške - dodala je Pešenkova.

Može se pretpostaviti da se ruski predsednik spremao da kudi beloruskog kolegi koji je kasnio i samim tim ga ostavio da čeka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading