ALEKSANDAR JE TOKOM KORONE OSTAO BEZ POSLA I SA DVOJE DECE POSTAO PROSJAK! Kad mu je prišao čovek sa džipom, ZALEDIO SE!

Autor: Republika

Svet

04.06.2021

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi su tokom pandemije korone ostali bez posla jeste i Aleksandar.

RepublikaFoto: Republika
Ilustracija

Aleksandar Birkovjak (35) iz Vroclava, otac dva sina sredinom 2020. godine se našao na ulici, iako je prethodno godinama vozio viljuškar.

Firma je obustavila proces proizvodnje, poslovanje je stalo. Svima nam je rečeno da se firma zatvara do daljnjeg. Drugi deo prošle godine proveo sam lutajući ulicama u potrazi za nekom parom kako bi prehranio decu - rekao je Aleksandar za portal Gazeta Wroclawska.

Tri meseca trajale su njegove najveće muke u životu. Izbačen je iz stana koji je iznajmljivao jer nije imao za kiriju, a supruga ga je davno napustila.

- Jedini način da preživimo bio je da mi rođaci iz Lubina šalju nešto novca. Snalazili smo se. Spavali smo po prvo kod mog bivšeg kolege u stanu, posle u nekoj udžerici. Ni drugi nisu imali novca da nam stalno pozajmljuju. Bilo nam je teško - kaže Aleksandar.

Njega je sudbina pogledala kišne jesenje večeri kada mu je provala oblaka donela novi život.

- U prodavnicu ispred koje smo prosili sinovi i ja ušao je čovek sa ženom. Imao je parkiran džip ispred. Kad je izašao iz marketa, zastao je kraj mene, pitao me šta tražim s decom napolju po takvom vremenu. Rekao sam mu sve u nekoliko rečenica ne očekujući nikakvu pomoć. Pre sam tako sebi skidao teret s leđa, bio mi je malo rame za plakanje. Potom me je pitao da li bi želeo da radim u njegovoj kući, pošto je izgubio radnika u bašti i garaži tokom koronavirusa. Pomislio sam da nemam šta da izgubim i ujutro sam otišao kod njega u vilu - priča Aleksandar.

Ispostavilo se da je reč o imućnijem Poljaku kojem su zaista trebali radnici za sve i svašta u domaćinstvu i oko njega. Aleksandar je prihvatio ponudu i već nekoliko meseci radi kod sugrađanina u kući.

- Zalivam cveće, sadim ga, pomažem u garaži, idem im u nabavku. Presrećan sam. Bog mi je dao drugu šansu. Ponovo sam uspeo da iznajmim stan i sada sinovi imaju krov nad glavom. Samo se molim da ovo potraje, ovaj posao i biće sve u redu - kaže Aleksandar za vroclavsku Gazetu.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading