ZA DLAKU IZBEGNUT RAT SEVERNE I JUŽNE KOREJE

Autor: Republika

Svet

27.11.2017

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severna Koreja prekršila je sporazum o primirju sa Južnom Korejom ovog meseca kada su severnokorejski vojnici pucali i ranili severnokorejskog vojnika dok je bežao i to ne sme ponovo da učini, izjavio je ministar odbrane Južne Koreje.

RepublikaFoto: Tanjug
Vojska

Severnokorejski vojnik identifikovan samo njegovim prezimenom, bio je kritički ranjen, ali se oporavio u bolnici u Južnoj Koreji.

Incident je došao u vreme povećane napetosti između Severne Koreje i međunarodne zajednice oko programa nuklearnog naoružanja, ali Sever nije javno reagovao na bekstvo vojnika.

Ministar odbrane Južne Koreje Song Long-mu upozorio je sever, dok je bio u poseti granici gde je pohvalio južnokorejske vojnike na Zajedničkom sigurnosnom području (JSA).

Severnokorejski graničari kratko su prešli granicu sa Južnom Korejom u poteri za vojnikom 13. novembra i time prekršili sporazuma o prekidu vatre između severa i juga na kraju Korejskog rata.

Od bekstva vojnika Severna Koreja je, navodno, zamenila stražare na granici. Vojnik koji je 13. novembra prešao granicu u selu Panmunđžom, 13. novembra je upucan najmanje četiri puta i oporavlja se u južnokorejskoj bolnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading