GLAVNI PUTINOV BEZBEDNJAK OTVORIO KARTE: Vojska će reagovati ako budemo isprovocirani!

Autor: Republika

Svet

31.05.2021

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija ne isključuje vojni odgovor na pretnje suverenitetu i teritorijalnom integritetu zemlje, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev u intervjuu za list „Ruska gazeta“.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikolaj Patrušev

On je naglasio da se u novoj verziji Strategije nacionalne bezbednosti govori o želji za povećanjem poverenja i stabilnosti u međunarodnim odnosima.

- U strategiji se, zajedno sa tim, primećuje legitimnost donošenja simetričnih i asimetričnih mera za sprečavanje neprijateljskih akcija koje predstavljaju pretnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ruske Federacije - izjavio je sekretar Saveta bezbednosti.

Na pitanje da precizira da li se u tom smislu radi o vojnim akcijama, Patrušev je odgovorio da se pre svega podrazumevaju ekonomske sankcije, ali je u isto vreme istakao da je zvanična Moskva spremna da primeni vojne metode ukoliko to bude bilo potrebno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading