KINEZI STVORILI KORONU, PA POKUŠALI DA SAKRIJU DOKAZE? Novo istraživanje tvrdi da je virus NASTAO u laboratoriji!

Autor:

Svet

29.05.2021

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Virus nema verodostojnog pretka u prirodi, a u Vuhanu su retro inženjeringom uklonili svoje tragove u njegovom pravljenju, navode britanski i norveški eksperti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Foto: Ilustracija

Iako je koronavirus u poslednjih skoro godinu i po dana usmrtio više od 3,5 miliona ljudi širom planete, dok je preko 170 miliona inficirano, o njegovom poreklu i dalje se vodi velika diskusija, koju začinjavaju brojne teorije zavere!

Prema novoj studiji britanskog profesora Angusa Dagliša i norveškog naučnika dr Birgera Serensena, kovid 19 je nastao u laboratoriji u Institutu za virusologiju u Vuhanu, nakon čega su kineski naučnici pokušali da zametnu svoje tragove kako bi izgledalo da je on evoluirao i nastao od slepih miševa.

Ugledni stručnjaci

Dagliš, profesor onkologije na Univerzitetu Sen Džon u Londonu, poznat je po doprinosu u razvoju prve vakcine protiv HIV, koja obolelima omogućava da mesecima ne koriste lekove. Serensen je virusolog u farmaceutskoj kompaniji "Imunor", koja je radila na razvoju vakcine protiv koronavirusa.

Oni u svojoj studiji na 22 strane navode optužbe o "namernom uništavanju, prikrivanju i kontaminaciji podataka" u kineskim laboratorijama, uključujući i ućutkivanje i nestanak naučnika koji su pokušali da ukažu na istinu.

Kako prenosi Dejli mejl, Dagliš i Serensen su tokom svog rada pronašli "jedinstvene otiske virusa", koji su mogli da nastanu samo manipulacijom u laboratoriji. Oni navode da je na Institutu za virusologiju u Vuhanu uzet srž genoma poznatog koronavirusa sa slepih miševa, na koji su takoreći nadograđeni šiljci kako bi bio što infektivniji, a cilj je bilo proučavanje kako bi se takav virus ponašao na ljudima. - Koronavirus nema verodostojnog pretka u prirodi. Van svake sumnje je da je on stvoren u laboratoriji - kaže Dagliš i nastavlja:

- Kada je pandemija krenula, odnosno kada je virus izašao iz laboratorije, kineski naučnici su uzeli uzorke kovida 19 i pokušali retro inženjeringom da postignu to da izgleda kao da je virus evoluirao u prirodi. Na to ukazuje veliki broj novih sojeva virusa koji su pretežno kineski naučnici iznenada uneli u baze podataka o virusu početkom 2020. godine, a koji su navodno sakupljeni godinama ranije.

Pitanje porekla virusa traje od početka pandemije. Predsednik SAD Džo Bajden je naredio prošle nedelje obaveštajnim službama da ispitaju poreklo virusa, uključujući i opciju da je on nastao u laboratoriji. Ser Ričard Dirlav, bivši šef britanske obaveštajne službe MI6, rekao je da bi navode o tome da virus potiče iz laboratorije trebalo ispitati iako su ih mnogi opisali kao lažne vesti, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading