RAMA NAPAO NEMAČKOG MINISTRA ZDRAVLJA: Sramno je optuživati Balkan za širenje korone, NEĆU TO DOZVOLITI!

Autor: Republika

Svet

27.05.2021

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanski premijer Edi Rama žestoko je reagovao na izjavu nemačkog ministra zdravlja da su širenju koronavirusa doprinela putovanja nemačkih državljana migrantskog porekla u domovine poput Turske i albanskih zemalja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Edi Rama i Jens Špan u klinču 

Albanski premijer Edi Rama žestoko je kritikovao nemačkog ministra zdravlja Jensa Špana jer je za "Bild am Zontag" izjavio da su odlasci nemačkih državljana migrantskog porekla u Tursku i na Balkan tokom praznika doveli do porasta broja novozaraženih u Nemačkoj.

- Skandalozno je da nemački ministar javno optužuje Balkan i time ponižava ljude migrantskog porekla - kazao je Rama za nemački "Bild", prenosi B92, a zatim istakao da bi nemački ministar zdravlja trebalo da brine o vakcinisanju nemačkog stanovništva, a ne da iznosi stereotipe o Balkanu. 

- Neću dozvoliti da se Albanija prikazuje kao rizična regija za turiste. Nema nikakvih brojki koje to dokazuju - naglasio je Rama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading