BOMBA NA BIRAČKOM MESTU U SIRIJI! Asad već glasao, ide na četvrti mandat, ali zemlja je i dalje pokidana!

Autor: Republika

Svet

26.05.2021

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Granata je pala kod biračkog mesta Dera, ali srećom niko nije povređen, pa su predsednički izbori, drugi od 2011. kada je u Siriji buknuo rat, nastavljeni po planu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tekst potpisa

Sirijci danas izlaze na glasanje povodom predsedničkih izbora, drugih po redu otkad je u toj bliskoistočnoj zemlji 2011. počelo krvoproliće kakvo svet nije video godinama unazad, čemu svedoči i jutrošnja eksplozija bombe na biračkom mestu Dera budući da je država i dalje razorena i pokidana usled postojanja brojnih sukobljenih frakcija.

U eksploziji samo srećom niko nije povređen jer je granata, kako prenosi reporter Sputnjika, eksplodirala dalje od građana. 

Na izborima, inače, učestvuju trojica kandidata - aktuelni predsednik Bašar El Asad, bivši član vlade Abdulah Salum Abdulah i član opozicione stranke Mahmud Ahmad Marai. Vrhovni ustavni sud Sirije odbio je prijave još četrdeset i osam kandidata.

Asad juriša ka četvrtom, sedmogodišnjem mandatu, a prema poslednjim procenama tamošnjih analitičara, ima najveće šanse za pobedu. On je rano jutros sa suprugom već izašao na glasanje i mahao oduševljenim pristalicama. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading