AMERIKA NAORUŽAVA ALBANIJU CRNIM JASTREBOVIMA! Svi se pitaju: Šta se to sprema u regionu, već je stigao i "Patriot"

Autor: Republika

Svet

24.05.2021

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Kancelarije za odbrambenu saradnju pri američkoj ambasadi u Tirani, Erol Munir, otkrio je kad moćni helikopteri stižu u Albaniju, kao i da je sistem "Patriot" već instaliran u Kučovu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP, Pixabay
"Crni jastreb" je jedan od najjačih simbola američkih vojnih snaga 

Američka vojska odlučila je da Albaniju naoruža svojim moćnim helikopterima "Crni jastreb" (Black hawk), što je potvrdio i šef Kancelarije za odbrambenu saradnju pri američkoj ambasadi u Tirani Erol Munir, a što je pokrenulo lavinu spekulacija o tome zbog čega su se SAD i NATO sada odlučile na taj potez. 

Prema navodima Munira, u pitanju su dva helikoptera koji bi trebalo da stignu do 2023, a cilj je, kako je naglasio, razvoj i jačanje vojnih kapaciteta Albanije.  

- Nastavićemo da pomažemo oružanim snagama Albanije da jačaju svoje sposobnosti - poručio je Munir za Juronjuz Albanija i naglasio da NATO nema konkretne planove za izgradnju još jedne vojne baze u Albaniji, osim postojeće vazduhoplovne u Kučovu, gde očekuje da će radovi početi ove godine.

- Na tom lokalitetu su već raspoređeni sistemi "Patriot" - otkrio je Munir. 

Inače, on je vežbe "Branilac Evrope 2021" opisao kao ogroman uspeh i istakao da je nekoliko, kako je rekao, važnih generala NATO posetilo Albaniju u proteklih nekoliko godina kako bi ispitali mogućnosti za dalja ulaganja.

Naveo je i da su u tim vojnim vežbama učestvovali pripadnici oružanih snaga iz 26 zemalja, kao i 12 helikotera "Crni jastreb".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
TIMKE

24.05.2021 15:45

Jako zanimljivo!!!- sama pomisao da oni dole nemaju obučene ljude za iha-haa -SVI UNAJU ŠTA ALBOSI OD OPREME IMAJU- ŠTA NAM TO KAZUJE,PA TO SVE ILI NA DUGME,SVE ŠTO MOŽE NA DUGME IZ NEKOG CENTRA U USRA.OJ SAD NEKO ĆE NA KLIK DA ŠALJE PROJEKTILE,A JASTREBČIĆE-TO ĆE DA VOZE ISTO PLAĆENI DAL KONJI AMERI ILI NEKO IZ NATOBATO SMEĆA.....I TO JE JAKO DOBRA TEMA DA SE ZAMISLE SVI. INDIRTEKTNO ILI DIREKTNO UTICANJE NA REGION OD STRANE STOKE KAUBOJSKE,SMRDLJIVIH USA APAČA. TREBA IM J MA..U - KINA ĆE IM OCA J- NE MOŽE TO TAKO,ALI DOK SE NE SREDI KO JE KO....PITANJE ZA NAS -ŠTA ĆEMO? - NI MALO NIJE ZA PODCENJIVANJE STANJE STVARI,TO MEŠANJE ĐUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUBRETA.....