ŽIČARA U SMRT ODNELA PETOČLANU PORODICU! Stradali u zagrljaju, za život se još bori DEČAK (5) koji je ostao bez svih!

Autor: Republika

Svet

24.05.2021

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amit Biran (30), Tal Peleg-Biran (26) i njihov dvogodišnji sin Tom stradali su u tragediji koja se dogodila u Italiji kada se otkačila kabina žičare sa čak 20 metara visine, a među žrtvama su i Talini baba i deda, dok se njen i Amitov stariji sin još bori za život.

RepublikaFoto: Tanjug/AP, Facebook
Zajedno u smrt - Tal Peleg-Biran sa mužem Amitom Biranom, i sinovima, Ejtan (5) se još bori za život  

Stravična nesreća, koja se dogodila u nedelju u italijanskoj regiji Severni Pijemont kada se iznenada otkačila sajla žičare Stresa-Alpino-Motarone, pri čemu je kabina sa 15 turista pala sa čak 20 metara i razlupala se o zemlju, odnela je u smrt 14 osoba, među kojima je i pet članova jedne porodice iz Izraela. 

Stradali su Amit Biran (30), njegova supruga Tal Peleg-Biran (26) i njihov dvogodišnji sin Tom, dok im se starije dete, mališan Ejtan (5) još bori za život u bolnici u Torinu i, kako je saopšteno, ima prelome lobanje i nogu. Po svemu sudeći on je jedini preživeo užas kakav se ne pamti u Italiji. 

- Sa dečakom je u bolnici trenutno njegova tetka, rođena sestra Amita Birana, a očekuje se i dolazak ostalih članova porodice iz Izraela - saopštilo je italijansko Ministarstvo spoljnih poslova. 

Osim njih, u tragediji su izgubili život Talini baba i deda, Barbara (71) i Jisak Koen (81) iz Tel Aviva, koji su bili u poseti unuci i njenoj porodici, budući da ona živi na severu Italije. 

Inače, Amit je studirao medicinu u gradu Fabiji u Lombardiji, a radio je kao obezbeđenje u jevrejkoj školi u tom gradu. Prema rečima predsednika jevrejske zajednice u susednom Milanu, Milo Hacbani, Amit je bio divan i posvećeni otac. 

- Čuli smo se prošle nedelje i rekao mi je kako planira put sa porodicom jer iz Izraela dolaze članovi porodice njegove supruge - ispričao je on medijima, dok je Amitova sestra, Aja Biran, potvrdila kako su Barbara i Jisak otišli iz Izraela kako bi se sklonili od tenzija tokom sukoba vojske njihove zemlje sa palestinskim Hamasom, a da se ispostavilo da ih je u Italiji sačekala veća tragedija. 

- Stradali su grleći se. Pokušali su da se spasu i da sačuvaju decu - dodala je Aja kroz suze. 

 

 

Italijanski predsednik Serđo Matarela i premijer Mario Dragi izrazili su duboku žalost zbog tragedije i uputili saučešće porodicama stradalih.     

Podsetimo, nesreća se dogodila oko 12:30 sati na svega 100 metara od poslednje visinske stanice žičare, a prema prvim informacijama, pukao je jedan od kablova koji drže kabinu i to na navišem delu. U kabini se nalazilo 15 ljudi. 

Inače, njen kapacitet je 35 putnika, pa je problem preopterećenosti odbačen.

Identifikovane su i ostale žrtve - Šahaisavandi Mohamadreza (23), Serena Kosentino (27), Silvija Malnati (26), Alesandro Merlo (29), Vitorio  Zorloni (54), Elizabeta Persanini (38), Matia Zorloni (9) (sin Vitorija i Elizabete Persanini) koji je usled teških povreda preminuo u bolnici nekoliko sati posle nesreće, kao i supružnici Gasparo Angelo Vito (45) i Roberta Pistolato (40).   

- Mi smo živi, ali porodica i dece više nema. Sramota, neko za to mora da plati - kazala je turistkinja Adel Seraudo koja se provozala žičarom oko sat i po pre nesreće, a kasnije je to objavila na društvenim mrežama govoreći da je samo čudo spaslo da ne ide u terminu kada se kabal otkačio.  

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading