LUKAŠENKO NAPRAVIO HAOS: Podigao lovce da prizemlji putnički avion, UHAPŠEN opozicionar, oglasila se i Moskva

Autor:

Svet

23.05.2021

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik Državne dume Vjačeslav Lisakov nazvao je hapšenje opozicionog aktiviste u Belorusiji Romana Protaseviča “briljantnom operacijom” specijalnih službi republike.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko

- Nesumnjivo, KGB Belorusije je izveo briljantnu specijalnu operaciju sa operativne tačke gledišta. Pratili su "objekat", sproveli ga, odigrali potencijalni teroristički napad i faktički naterali avion da sleti. I na kraju, primili ga u sigurne ruke: Šlag na tortu može biti surova presuda suda i pomilovanje predsednika Aleksandra Lukašenka - napisao je Lisakov na telegramu.

On je dodao da je ovo što se desilo «ozbiljan potez prema autorima resursa koji su često provocirali ljude na direktne sukobe sa policijom radi političkih i finansijskih interesa.

Ranije je saopšteno da je osnivač Telegram kanala “Neksta” Roman Protasevič uhapšen na aerodromu Minska. On je optužen, između ostalog, za “Organizaciju masovnih nemira” u Belorusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading