(FOTO) KRISTIJAN BIO NA RUBU KRATERA, ČUDO GA SPASLO UŽARENE LAVE! Evo šta je uradio pred samu erupciju Njiragongoa, SVET U ŠOKU!

Autor: Republika

Svet

23.05.2021

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kristijan Iličić iz Zagreba napravio je neverovatne fotografije pred samu erupciju vulkana Njiragongoa u Kongu, koji se "probudio" u subotu i izazvao opšti haos u toj zemlji.

RepublikaFoto: printscreen/facebook/kristijaniličić
Kristijan Iličić na rubu kratera vulkana Njiragongo 

Avanturista Kristijan Iličić, koji živi u Zagrebu, šokirao je čitav svet fotografijama koje je objavio neposredno nakon erupcije jednog od najaktivnijih vulkana na svetu, Njiragongoa u Kongu, a na kojima se vidi da je on na samom rubu kratera bio neposredno pred "eksploziju" užarene lave u subotu predveče. 

Poznati Balkanac je svoje neverovatno iskustvo podelio na Fejsbuku sa prijateljima, zajedno sa fotografijama koje je uspeo da zabeleži uprkos upasnosti koja mu je pretila. Međutim, selfijima sa "uznemirenim vulkanom" očigledno nije mogao da odoli, a uspeo je da u poslednjem trenutku izbegne najgore.  

- Bio sam na vrhu kratera par sati pre nego je vulkan eruptirao. Uspeo napustiti Kongo pre nego što je lava došla do aerodroma - napisao je Kristijan na Fejsbuku . 

Foto: printscreen/facebook/kristijaniličić
Objava Kristijana Iličića na Fejsbuku šokirala je mnoge  

Njiragongo se juče aktivirao posle skoro dve decenije i izbacio je lavu na glavni put kod grada Gome, na istoku Konga, čiji su stanovnici u panici počeli da beže. Oni strahuju da im se ne ponovi scenario iz 2002. kada je taj vulkan usmrtio čak 250 ljudi.  

Inače, stanovnici Konga su zakasnili sa evakuacijom zbog konfuzije kojoj su doprinele lokalne vlasti jer su prvobitno objavile da je eruptirao vulkan Njamulagira. Udaljenost između vulkana njega i Njiragongoa je oko 13 kilometara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading