ORBAN OBJAVIO: POBEDILI SMO TREĆI TALAS PANDEMIJE! Ukida i meru nošenja maski i to samo zahvaljujući jednoj stvari koju ima i Srbija!

Autor: Republika

Svet

21.05.2021

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarski premijer Viktor Orban ponosno je u intervjuu jednoj radio-stanici otkrio kako je njegova zemlja pobedila treći talas pandemije koronavirusa, pre svega zahvaljujući uspešnoj vakcinaciji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mađarski premijer Viktor Orban 

Mađarski premijer Viktor Orban najavio je danas da će u njegovoj zemlji biti ukinute sve preostale restrikcije uvedene tokom borbe protiv koronavirusa, uključujući i noćni policijski čas, zabranu masovnih okupljanja i mnoge druge, istakavši da će zemlja "ponovo početi da živi" čim broj vakcinisanih, kako se očekuje, ovog vikenda dostigne pet miliona.

Osim toga, mađarski premijer je u razgovoru za jedan mađarski radio otkrio da ubuduće građanima njegove zemlje neće biti potrebne ni maske na javnim mjestima, za šta se verovalo da je mera koja će na nivou čitavog sveta važiti još najmanje godinu dana. 

- Na otvorenom će moći da se okuplja do 500 ljudi, a događanja u zatvorenim prostorima će biti omogućena onima s potvrdama o potpunoj vakcinaciji. Dopustićemo i venčanja sa do 200 ljudi. To znači da smo pobedili treći talas pandemije - rekao je Orban ponosno i još jednom dodao da je došlo vreme da se kaže "zbogom maskama" na javnim mestima.

Podsetimo, Mađarska je jedina zemlja u EU koja svoje građane vakciniše i ruskim i kineskim vakcinama iako ih Evropska agencija za lekove (EMA) još nije odobrila. To joj je omogućilo da, baš kao i Srbija koja takođe koristi kinesko i rusko cepivo, ima jednu od najviših stopa pelcovanih - 50 odsto Mađara od 10 miliona dobilo je barem prvu dozu.

Većina industrije usluga već je otvorena, uključujući i hotele, restorane, teretane, pozorišta, bioskope i sportske terene i dvorane.

Mađarska ekonomija je prošle godine imala pad od pet odsto, a Orban, kog 2022. očekaju izbori, rekao je da bi ove godine BDP mogao da raste i više od sadašnjih vladinih projekcija od 4,3 odsto.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading