ČOVEKU AMPUTIRALI POGREŠNU NOGU! Strava i užas zbog lekarske greške, a ono što je usledilo tek je ZAPREPASTILO SVET!

Autor: Republika

Svet

21.05.2021

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari su pacijentu starom 82 godine odsekli pogrešnu nogu nakon što je ona pre hiruruške intervenicje obeležena za amputaciju iako je bila zdrava, pa je naređena hitna istraga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Stravična lekarska greška dogodila se u bolnici u austrijskom gradu Frajštadu kada je pacijentu starom 82 godine amputirana pogrešna noga, što je zaprepastilo ne samo Austriju, već javnost širom sveta. 

Da stvar bude gora, nesrećnom čoveku, koji ionako pati od brojnih oboljenja, još uvek je neophodno odstranjivanje i druge noge, koja je isprva trebalo da bude amputirana, tako da će on ostati bez oba donja ekstremista. 

- Ovo je tragična greška u lečenju, pokrenuli smo istragu o tome šta se dogodilo. Izvinjavamo se pacijentu i članovima njegove porodice. Nažalost, greška se dogodila nakon niza nesrećnih događaja - rečeno je u saopštenju vlasnika bolnice koja je, kako prenose austrijski mediji, pacijentovim najbliskijim ljudima ponudila i psihološku podršku. 

Prema objašnjenju iz klinike, pogrešna noga je označena za uklanjanje pre operacije, što je dovelo do tragičnog ishoda. A što je još bizarnije, to niko nije primetio ni nakon završetka operacije, već tek kada je došlo vreme za zamenu zavoja. 

Zdravstvena služba Austrije zatražila je odgovore, a obavešteno je i tužilaštvo.

Inače, lekari su otkrili medijima da je pacijent patio od raznih bolesti, što je uticalo na obe noge, ali samo na jednu toliko da je bila potrebna njena amputacija.

- Uveravamo vas da činimo sve da razjasnimo ovaj slučaj i proveravamo interne postupke - stoji još u saopštenju klinike. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading