PUTIN POBESNEO: KO GOD POKUŠA DA NAS UJEDE, IZBIĆEMO MU ZUBE! Snažnom porukom uterao strah u kosti onima koji bi da PARČAJU RUSIJU!

Autor: Republika

Svet

20.05.2021

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin prisustvovao je sastanku organizacionog odbora "Pobeda", gde je govorio o dometima oružja Ruske Federacije, ali i poslao moćnu poruku svim neprijateljima njegove zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ruski predsednik Vladimir Putin svima stavio do znanja da će štititi svoju zemlju po svaku cenu 

Ruski predsednik Vladimir Putin poslao je danas čitavom svetu snažnu poruku da će njegova zemlja oštro odgovoriti svima koji se samo usude da pokušaju da dirnu u njenu teritoriju jer će im "u slučaju da pokušaju da nešto odgrizu, biti izbijeni zubi". 

- Svi žele da nas negde ujedu ili da nam nešto odgrizu, ali oni koji nameravaju to da učine trebalo bi da znaju da ćemo izbiti zube svima tako da više ne mogu da grizu - obećao je predsednik Rusije na sastanku organizacionog odbora "Pobeda", istovremeno naglasivši da njegova zemlja ne ide putem militarizacije ekonomije.

Prema njegovim rečima, što zemlja postaje jača, njeni protivnici odmah nalaze povode da pokušaju da ograniče njen razvoj. Takvi pokušaji nastavili su se odmah posle raspada SSSR.​

- Za odbranu ove godine izdvojeno je tri biliona rubalja (prim aut. 42 milijarde dolara po trenutnom kursu), dok američki vojni rashodi premašuju 770 milijardi. Ako gledamo apsolutne iznose, Rusija je negde u prvih 10 zemalja, ali pri kraju tog spiska - precizirao je predsednik.

Kako je rekao, ispred Rusije nisu samo SAD, Kina, Indija i Saudijska Arabija, već i sve vodeće evropske zemlje poput Nemačke, Francuske, Britanije, kao i zemlje poput Japana, koje nešto malo više, ali ipak troše više od Rusije na nacionalnu odbranu.

- Ruska vojska ima najsavremenije nuklearne snage obuzdavanja. A imamo generalno i novu vrstu strateškog oružja, interkontinentalni blok "Avangard" sa hipersoničnom brzinom. Niko drugi nema tako nešto, samo mi - istakao je Putin i upozorio kako je svestan da će se pokušaji obuzdavanja Rusije nastaviti "jer njenim protivnicima takva zemlja jednostavno nije potrebna".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Komandant 1001

22.05.2021 10:21

Vladimire Moćni, znaju oni da ti ne mogu ništa kao ni hijene kada napadaju lava.