(VIDEO) DOLAZI APOKALIPTIČNA PEŠČANA OLUJA! Prizor kakav se viđa jednom u 100 godina, građani paralisani od straha

Autor: Republika

Svet

20.05.2021

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zastrašujuća oluja paralisala je ruski grad Astrahan na Volgi, pri čemu se stranovništvo, uprkos upozorenju da se približava apokaliptično nevreme, prestravilo zbog prizora.

RepublikaFoto: Ilustracija: Pixabay
Peščana oluja paralisala grad Astrahan na Volgi 

Zastrašujuća peščana oluja paralisala je ruski grad Astrahan na Volgi, gde su građani, iako upozoroni na dolazak "apokaliptičnog nevremena", zanemeli u trenutku kada ih je opkolio gust, žuti dim zbog kog nisu mogli da dišu. 

- Peščana oluja se nastavlja, prekrila je nekoliko gradskih područja. Došla je iz pravca Kalmikije - saopštilo je regionalno odeljenje Ministarstva za vanredne situacije i pozvalo ljude da bez preke potrebe ne izlaze napolje jer prašina može izazvati ozbiljne probleme sa disanjem.  

Oluja je praćena snažnim naletima vetra, čija je snaga, prema podacima meteorologa, dostizala od čak 15 do 20 metara u sekundi. Reč je o nevremenu kakvo nije retkost za taj deo Zemlje, međutim, kako je saopšteno, tim intenzitetom nije pogodila Astrahan poslednjih 100 godina.   

​Stihija je pre grada na Volgi prošla teritorijom Altaja i zahvatila sever Dagestana.

 

 

Prema prognozi, nevreme će se zadržati u Astrahanu još neko vreme.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading