TRAMP IDE NA ROBIJU?! Protiv bivšeg predsednika Amerike sad pokrenuta i kriminalistička istraga

Autor: Republika

Svet

19.05.2021

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državno tužilaštvo Njujorka je istragu protiv bivšeg američkog predsednnika Donalda Trampa preinačilo u kriminalističku, a ne više samo civilnu, što bi moglo da ima dalekosežne posledice po njega.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp na udaru 

"Tramp Organizacija", konglomerat u vlasništvu porodice bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, postala je predmet kriminalističke, a ne više samo civilne istrage, objavilo je državno tužilaštvo u Njujorku, što znači da bi, ukoliko se dokaže da je nekadašnji lider proneverio i utajio novac, on mogao da završi i iza rešetaka. 

- Obavestili smo Tramp Organizaciju da naša istraga o njoj nije više samo civilna - rekao je Fabijen Levi, portparol državne tužiteljke u Nnjujorku Letisije Džejms.

Konglomerat okuplja stotinak preduzeća povezanih s Donaldom Trampom i njemu bliskih osoba, pre svega hotela, kompanija za promet nekretnina i golferskih terena.

Podsetimo, državni branilac sa Menhetna, Sajrus Vense iz redova demokrata, počeo je 2018. da istražuje dva slučaja iz 2016. po kojima je Trampov tim dvema njegovim bivšim ljubavnicama isplatio pozamašnju sumu u zamenu za to da ćute da su sa njim imale seksualne odnose. Istraga je zatim proširena na navode o utaji poreza, koji podrazumevaju da je Tramp navodno davao lažne podatke o vrednosti svoje imovine kako bi za svoj konglomerat osigurao povoljne kredite, poreske olakšice i ekonomske profite.  

"Tramp Organizacija" nije komentarisala najnovije promene u iustrazi, navodi agencija Reuters, dok je bivši predsednik sve udare na sebe ocenio kao politički motivisane.  

Inače, istraga se odvija bez prisustva javnosti pred velikom porotom. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zoka

06.06.2021 16:39

na teret mister Trampu svasta stavljate kako bi ga oklevetali da nebi ponovo bio presednik SAD sto zasluzuje zmislio je svet za vas sviju u SAD i mir ,za nobelovu nagradu je za MIR ,za razliku od svih vasih presednika posle kenedija ,