ŽESTOKI SUKOBI NA ZAPADNOJ OBALI: Ima žrtava! Umešane i TERORISTIČKE GRUPE?!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

18.05.2021

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva izraelska vojnika su povređena u današnjoj pucnjavi u blizini naselja na Zapadnoj obali Beit El, a više hiljada Palestinaca nasilno je protestvovalo na ulazu u obližnjem gradu Ramali i širom cele Zapadne obale.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Izraelske odbrambene snage su saopštile da su njihove trupe uzvratile vatru na i da su tada ranjena dva vojnika, ali nisu odmah komentarisale da li ima žrtava na palestinskoj strani, preneo je Tajms of Izrael, navodeći da su trojica palestinskih demonstranata ubijena tokom sukoba sa izraelskim snagama.

Dvojica su ubijena u Beit Elu, ali još nije poznato ko ih je upucao, s obzirom na to da je bilo vatre sa obe strane.


Treći Palestinac, stanovnik sela Bil''ina Islam Fahmi pogođen je iz vatrenog oružja u glavu tokom sukoba sa izraelskim snagama, saopštilo je ministarstvo zdravlja palestinske samouprave. Njega su hitno prebacili u bolnicu u Ramali, ali je nedugo zatim preminuo.

Izraelska vojska je navela da su protesti u Bil''inu bili nasilni, a da su njihove trupe odgovorile pucnjavom kako bi rasterale demonstrante.

 

 


U Beit Elu, kako je vojska saopštila, ubijeni su izraelski vojnici iz oružja AK-47, koje je, prema pisanju izraelskog lista, teško nabaviti na Zapadnoj obali, a što ukazuje na to da su napad možda izveli ljudi koji su povezani sa nekom terorističkom grupom.

Vojnici su hospitalizovani u bolnici u Jerusalimu, a bolničko osoblje je navelo da su u stabilnom stanju. U pitanju su jedan muškarac regrut i žena oficir i oni su pogođeni u noge.

Iz ministarstva zdravlja palestinske samouprave su saopštili da su trojica Palestinaca usmrćena, a da je 70 osoba ranjeno, uključujući i 16 koje su pogođene mecima, dok su neke od njih su u kritičnom stanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading