NEMA MIRA! ERDOGAN FORMIRA ISLAMSKU VOJSKU: Šalje trupe da zaštiti Palestinu

Autor:

Svet

17.05.2021

05:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turska se zalaže za formiranje međunarodnih snaga za osiguranje fizičke zaštite palestinskih civila, saopštio je ministar inostranih poslova republike Mevlut Čavušoglu na vanrednoj sednici šefova diplomatija Organizacije za islamsku saradnju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

– Međunarodna zajednica snosi odgovornost za osiguranje bezbednosti palestinskih civila. Važan deo ove odgovornosti leži na Organizaciji za islamsku saradnju. Treba da radimo na formiranju međunarodnog mehanizma za zaštitu civila Palestine u skladu sa rezolucijom Generalne skupštine UN koja je usvojena u junu 2018. godine. Ova inicijativa treba da uključuje fizičku zaštitu uz pomoć međunarodnih snaga koje će imati vojnu i fizičku podršku zainteresovanih država – rekao je Čavušoglu.

Po njegovim rečima, „došlo je vreme za jedinstvo i odlučnost po pitanju Palestine“.

Islamski svet očekuje od nas liderstvo i Turska je spremna da preduzme sve neophodne korake – dodao je on.

Podsetimo, u sedmodnevnim vazdušnim udarima izraelske avijacije na pojas Gaze poginulo je najmanje 145 Palestinaca, među njima 41 dete i 23 žene, a u raketnim napadima Hamasa na izraelske gradove život je izgubilo osam Izraelaca, među njima jedno petogodišnje dete i jedan vojnik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading