AKO NASLEDIM MERKELOVU NEĆU MOĆI DA ČUVAM DECU! Analena Berbok otkrila neverovatne stvari o svom životu

Autor: Republika

Svet

16.05.2021

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Analena Berbok, čelnica nemačke stranke Zeleni i žena koja ima velike šanse da nasledi kancelarku Angelu Merkel nakon septembarskih parlamentarnih izbora, otkrila je da će joj se život promeniti iz korena ako sedne u fotelju lidera zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Analeni Berbok život će se promeniti iz korena ako pobedi na izborima u septembru 

Analena Berbok, kandidatkinja Zelenih za kancelara na saveznim izborima u Nemačkoj, priznala je da neće biti u stanju da brine o deci ako pobedi na glasanju i tako nasledi Angelu Merkel.

- Odgovornost kancelara znači da bude dostupan danonoćno, a tako ću moći da funkcionišem jer bi moj suprug uzeo pun roditeljski staž - otkrila je 40-godišnja političarka koja sa svojim suprugom Danijelom Holeflajšom ima dve ćerke uzrasta pet i devet godina. 

Berbokova je naglasila da je nen partner već odgovoran za brigu o devojčicama, ali i za kućne poslove.

- Moj suprug je preuzeo punu odgovornost i radi od kuće. U proteklih nekoliko godina već je smanjio svoje radno vreme jer često napuštam kuću ranije ujutro i vratim se noću - objasnila je ona i istakla da je Danijel imao pravo veta na njenu odluku da se kandiduje za kancelarku "jer to menja čitav njihov porodični život", ali da ju je on ipak podržao.

Holeflajš trenutno radi kao lobista nemačke poštanske službe Dojče post, ali će, ukoliko Analena dobije neku značajnu funkciju nakon izbora, morati da promeni radno mesto. 

- Ako prihvatim državnu službu, jasno je da moj suprug neće nastaviti da radi tamo - zaključila je Berbokova.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading