NOVI HARIJEV UDAR NA KRALJEVSKU PORODICU: ŽIVEO SAM KAO ŽIVOTINJA U ZOO-VRTU! A ono što je otkrio o Čarslu je zaprepastilo svet

Autor: Republika

Svet

16.05.2021

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski princ Hari dao je novi intervju u kom je ponovo udario na temelje kraljevstva i podstakao pozive u Bakingemskoj palati da se i njemu i njegovoj supruzi Megan Markl oduzmu počasne titule dobijene od kraljice Elizabete II na venčanju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Hari i Megan Markl doneli velike probleme porodici 

Britanski princ Hari, koji je sa suprugom, Amerikankom Megan Markl, napustio Kraljevstvo 2020. i počeo da živi u američkoj državi Kaliforniji, ponovo je udario na porodicu i izazvao neviđeni potres, budući da je otkrio kako se tokom čitavog života osećao kao životinja u zoološkom vrtu, kao i da je njegov otac, princ Čarls, na njega i Vilijama preneo svoju bol "što on sada ne želi da učini svojoj deci". 

Najnovije optužbe na račun svega onoga što je činio njegov život tokom 35 godina u Kraljevstvu već je izazvao salve reakcije u Londonu, a pojedini pripadnici Bakingemske palate već su pokrenuli inicijativu da se Hariju i Megan oduzmu počasne titule koje im je kraljica Elizabeta II dodelila na venčanju. Među njima su i "vojvoda i vojvotkinja od Saseksa". 

- Ovo je još jedan u nizu odvratnih napada na porodicu koji kod nas samo mogu da izazovu osećaj zbunjenosti i izdaje. Ako se tako osećaju po pitanju svega što su ovde imali, onda ne treba ni da nose titule porodice - poručili su stariji dvorjani za Dejli mejl, žečeći da ostanu anonimni. 

Njih je posebno šokirala izjava princa Harija, koji se pojavio u Armčer Ekspert podkastu, da je princ Čarls bio "loš otac koji je svoje nezadovoljstvo životom u kraljevstvu prenosio na decu". 

- Još kada sam imao 20 godina želeo sam da prekinem taj užasni krug patnje i bola u kom sam odrastao - istakao je Hari koji je život u kraljevskoj porodici uporedio sa mešavinom filma Trumanov šou i odlaskom u zoološki vrt. 

Ne mislim da treba da upiremo prstom u nekoga ili ga krivimo, ali kada je reč o o roditeljstvu, doživeo sam neke oblike bola i patnje. I baš zbog toga što su možda moj otac ili njegovi roditelji patili, ja ću se postarati da prekinem krug bola i ne prenesem ga dalje. To je mnogo genetskog bola i patnje koji se svakako prenose, tako da mi kao roditelji treba da se potrudimo i kažemo: "Znaš šta, to se meni desilo, ali ću naći način da se tebi to ne dogodi" - bio je iskren vojvoda od Saseksa koji sa suprugom Megan ima dvogodišnjeg sina Arčija, dok bi ćerka trebalo da se rodi u avgustu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Filip etiketiran kao jedan od glavnih krivaca za težak period odrastanja Harija i Vilijama

- Nikad to nisam video, nisam ništa o tome znao i odjednom sam počeo da shvatam i rekao sam: "Okej, tu je on išao u školu, to se dogodilo, to znam o njegovom životu, takođe znam da je to povezano s njegovim roditeljima što znači da se on prema meni ponašao kao što su i njegovi roditelji prema njemu, pa se pitam kako to mogu da promenim za svoju decu?" - ispričao je "odbegli" plemić i otkrio kako selidba u Sjedinjene Američke Države nije bila deo plana, ali "da je nekada potrebno doneti odluke i staviti porodicu i psihičko zdravlje na prvo mesto".

- Biti rođen u kraljevskoj porodici znači da nasleđuješ svaki njen element, bez mogućnosti izbora, uključujući i to da britanski mediji imaju osećaj da mogu da te poseduju. Još kada sam imao 20 godina znao sam da ne želim da igram tu ulogu. Govorio sam sebi da ne želim da budem tamo i šta je to učinilo mojoj majci i kako da se ikad oženim i imam decu ako znam da bi takva tragedija mogla da se ponovi? Znao sam sve kako funkcioniše i nisam želeo da budem deo toga - naglasio je princ.      

Prema njegovim rečima, život u Los Anđelesu i Kaliforniji čini ga da se oseća drugačije.

- Mogu da podignem glavu, opustim ramena, mogu da se šetam okolo slobodnije, mogu da vozim Arčija pozadi na biciklu što ranije nisam mogao - objasnio je princ i naglasio da Megan nije bila uzrok njegove promene, već da mu je pomogla da shvati da postoji i drugi način, drugi život. 

- Odlučio sam da idem i na terapiju i odjednom kao da je taj balon eksplodirao, izvukao sam glavu iz peska i ponovo sam disao - istakao je princ.     

Njegova iskrena ispovest izazvala je novo ogromno nezadovoljstvo u Britaniji, gde se sada već mogu videti i komentari poput onih da za potres u porodici sve vreme nije bila kriva Megan, već sam Hari. Naime, mnogi su nakon eksplozivnog intervjua koji je par u februaru dao američkoj novinarki Opri Vinfri i u kom su oni izneli brojne "prljavštine" iz života u Bakingemskoj palati krivili upravo vojvotkinju od Saseksa.  

 

    

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mihailo

16.05.2021 19:17

Baš čudno. Nikada on i njegova žena nisu kriv a i njegova pokojna mama već se samo otac i cela očeva porodica... Razmaženi, drski bezobrazni, samoživi, pa nek vrate sve titule koje su dobili pa ako treba i da ime promene...