IZRAEL BOMBARDOVAO VITALNE SAOBRAĆAJNICE U POJASU GAZE! Ima mrtvih civila!

Autor: Republika

Svet

16.05.2021

06:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelsko ratno vazduhoplovstvo izvršilo je u ranim jutarnjim časovima raketne udare na veći broj zgrada i na vitalne saobraćajnice u pojasu Gaze.

RepublikaFoto: printskrin
Tekst potpisa

Na fotografijama koje su objavili žitelji i novinari u Gazi, vidi se da je nakon bombardovanja ostao krater koji je presekao jednu od glavnih saobraćajnica prema Šifi, najvećoj bolnici u pojasu Gaze, preneo je AP.

U izraelskim napadima sedmog dana sukoba između Izraela i Hamasa poginulo je najmanje dvoje ljudi, a 25 je ranjeno, uključujući žene i decu, potvrdilo je Ministarstvo zdravstva palestinske uprave.

 

Prethodno, rakete ispaljene iz Pojasa Gaze i šrapneli od projektila koje je odbio protivvazdušni sistem "gvozdena kupola" pogodili su sinoć više gradova u južnom i centralnom delu Izraela, među kojima su Ašdod, Gan Javne i Rišon Lezion, javlja "Tajms of Izrael".


Izraelska nacionalna služba hitne pomoći Magen David Adom saopštila je da je u napadima povređeno 10 ljudi dok su bežali u skloništa.

Palestinska organizacija Hamas preuzela je odgovornost za napade.

Tokom nekoliko naleta raketne paljbe u izraelskim gradovima oglasile su se sirene za uzbunu.

Stanovnici južnog dela Izraela naveli su da su videli desetine raketa ispaljenih iz pojasa Gaze.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading