RUSIJA IMA REŠENJE ZA SUKOB NA BLISKOM ISTOKU!? Poziva Izraelce i Palestince na pregovore u Moskvu!

Autor: Republika

Svet

16.05.2021

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik odbora za međunarodne poslove ruske Državne dume Leonid Slucki izjavio je da je zvanična Moskva spremna da ponudi Izraelu i Palestini da se pregovori o rešavanju konflikta održe na teritoriji Ruske Federacije.

Foto: Tanjug/AP

Pored toga, kako je rekao, Rusija predlaže i da se formira nešto drugačiji "kvartet" u pregovorima koji bi uključio bliskoistočne zemlje – pored Izraela i Palestine i one arapske zemlje koje imaju diplomatske odnose sa Izraelom – Egipat, Jordan, UAE i Saudijska Arabija.

Spremni smo da ponudimo da se ti pregovori održe u Moskvi - rekao je Slucki za Sputnjik.

On je ocenio i da ruski parlamentarci konstantno održavaju kontakte sa kolegama sa obe strane konflikta.

Za sada je to na nivou namere, međutim, ta namera još uvek nije realizovana. Smatram da je potrebno da pravimo određene korake kako bi se što pre sazvao taj bliskoistočni kvartet - zaključio je Slucki.

Podsetimo, izraelski avioni nastavili su i juče vazdušne udare na palestinski pojas Gazu, a pripadnici Hamasa odgovorili su ispaljivanjem raketa na Izrael, broj žrtava sukoba svakog dana raste ali i pritisak međunarodne zajednice da se oni okončaju.

Nema naznaka da bi sukob mogao da se smiri. Palestinci su danas prijavili i 11 ubijenih na okupiranoj Zapadnoj obali u sukobima demonstranata i izraelskih snaga bezbednosti, a od ponedeljka u Gazi je ubijeno 139 osoba, među kojima 39 maloletnika i 22 žene, a 950 osoba je ranjeno, saopštili su palestinski medicinski zvaničnici.

 

 

Komentari (0)

Loading