NEMA MIRA NA BLISKOM ISTOKU: Generalštab razmatra plan za KOPNENU INVAZIJU na Gazu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

13.05.2021

06:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalštab izraelskih odbranmbenih snaga razmatraće danas odobrenje moguće kopnene ofanzive na Pojas Gaze, najavio je portparol vojske Hidaj Ziberman.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Planovi za ofanzivu u koje su uključeni divizija Gaza i Južna komanda potom mogu da budu prosleđeni izraelskom političkom rukovodstvu na razmatranje, prenosi Tajms of Izrael.

Hamas je i rano jutros lansirao rakete na Tel Aviv prema Jerusalimu, a Izrael je obećao da će nastaviti da gađa islamističke frakcije u Gazi uprkos predviđanju američkog predsednika Džoa Bajdena da bi se njihov sukob uskoro mogao završiti.


Izrael je lansirao rakete na severni grad Gaze jutros.

Prema TV kanalu Al-Džazira, vazdušni napadi su izvršeni na četvrt Šeik Radvan, a tela dve osobe pronađena su ispod ruševina srušene kuće.

Najmanje 67 ljudi ubijeno je u Gazi od ponedeljka kada je situacija eskalirala, objavilo je ministarstvo zdravstva u Pojasu Gaze.

U Izraelu je ubijeno sedam ljudi, potvrdili su izraelski zdravstveni zvaničnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading