(VIDEO) AMERIKA UVUČENA U RAT IZRAELA I PALESTINE! Žestoki obračuni na ulicama Njujorka

Autor: Republika

Svet

12.05.2021

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve grupe demonstranata, pristalice Palestinaca i Izraelaca, paralisali su američki grad Njujork i fizički se sukobili ispred izraelske ambasade u tom gradu zbog najnovijih sukoba na Bliskom istoku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Protest obe strane održan na Menhetnu 

Drama sa Bliskog istoka prelila se i na ostatak sveta nakon eskalacije novog sukoba između Izraela i Palestine, a najdramatičnije bilo je u američkom gradu Njujorku, gde su se ispred izraelskog konzulata sukobile dve grupe demonstranata - onih koji podržavaju pelestinsku stranu i onih koji smatraju da je u obračunima jedina žrtva Izrael.

U jednom trenutku pristalice obe strane počele su međusobno da se guraju, ali zatim i ozbiljno tuku, ne birajući ko je s druge strane. Ubrzo su reagovali i pripadnici policije koji su bezuspešno pokušavali da razdvoje razularenu masu iz koje su se čule psovke i na hebrejskom i na arapskom. 

- Izrael je teroristička i rasistička zemlja - vikali su palestinski demonstranti. 

 

U jednom trenutku jedan mladić je izleteo iz grupe Palestinaca i nasrnuo na Izraelce, izudarao jednog od njih pesnicama i pocepao mu majicu. 

Policija je nekako uspela da između njih postavi metalnu ogradu, ali oni su i dalje nasrtali jedni na druge i preskakali mrežu kako bi se obračunali i fizički. 

 

 

Palestinski demonstranti pojavili su se sa maketom tenka i transparentom "Slobodna Palestina", tražeći od međunarodne zajednice da konačno reaguje i pomogne Palestini da konačno ostvari svoju višedecenijsku želju da dobije svoju državu. 

S druge strane, Izraelci su ukazali na to da je njihova zemlja stalno na udaru palestinske terorističke grupe Hamas.             

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dule Pravda

12.05.2021 14:20

Moje srce kuca za Palestinu dollje okupator Izrel i njegovi pomagaci