HITNA REAKCIJA! Sazvana sednica Saveta bezbednosti UN

Autor: Republika

Svet

12.05.2021

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet bezbednosti Ujedinjenih Nacija održaće danas hitan sastanak posvećen eskalaciji napetosti između Izraelaca i Palestinaca

RepublikaFoto: Tanjug/O. Stevanović

Vest je objavila ruska agencija Tass, pozivajući se na svoje izvore iz SB UN. Kako se navodi, konsultacije su zakazane za 9:00 po lokalnom vremenu u Njujorku gde se nalazi sedište UN.

Članice Saveta bezbednosti UN nisu uspele da usklade tekst dokumenta o ovom pitanju tokom konsultacija u ponedeljak, a prema navodima ruske agencije, ni na današnjoj sednici verovatno neće uspeti da usvoji zajedničku rezoluciju ili saopštenje.

Neprijateljstva između Izraela i Hamasa eskalirala su danas sa najmanje 35 ubijenih u Gazi i pet u Izraelu. Palestinske snage ispalile su stotine raketa na Izrael, koji je izveo jake vazdušne napade na Pojas Gaze.

Ovo je najozbiljnija konfrontacija između Izraela i militantne organizacije Hamas od 2019. godine i izazvana je sukobima Palestinaca i izraelske policije u i oko džamije Al Aksa u Jerusalimu.

Situacija u Jerusalimu je bila napeta tokom trajanja Ramazanskog posta, zbog najavljenog prisilnog iseljavanja Palestinaca iz njihovih domova u istočnom Jerusalimu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pretnja

13.05.2021 16:42

Ako obe zaraćene strane odmah ne prekinu sa neprijateljstvima, Ujedinjene nacije će održati još jedan sastanak.