(VIDEO) SUKOBI U POJASU GAZE NE PRESTAJU: Apokaliptične scene od jutra, gradovi u PLAMENU, nastavljeno rakterianje Tel Aviva

Autor:

Svet

12.05.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija na Bliskom istoku se ne smiruje. Izraelski avioni su navodno srušili još jednu veliku zgradu u pojasu Gaze, drugu u rasponu od 24 sata, dok je palestinska strana nastavila da raketira Tel Aviv i druge izraelske gradove.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Pojavili su se snimci iz palestinske enklave na kojima se navodno vidi kako izraelske snage ruše toranj al-Javhara. To je barem druga velika građevina u pojasu Gaze koja je ozbiljno oštećena u vazdušnim napadima.

 

 

 

 

Izraelske odbrambene snage objavile su snimke vazdušnog udara na visoku zgradu, tvrdeći da je u toj zgradi bilo Hamasovo "obaveštajno sedište" i "odeljenje za informacije". Iz video snimaka ne može se tačno utvrditi koja je građevina u pitanju.

 

 

Palestinski snage potvrdile su da su ispalili stotine projektila na Tel Aviv nakon što je izvršen izraelski vazdušni udar u pojasu Gaze.

Zvaničnici ministarstva zdravlja u Gazi potvrdili su 32 žrtve, ali je radio stanica povezana s Hamasom kasnije prenela da su još tri osobe, uključujući ženu i dete, ubijene danas nešto pre dva sata ujutro u izraelskom vazdušnom napadu.

 

 

Za druge nepotvrđene video zapise koji kruže mrežom tvrdi se da pokazuju nalet raketa lansiranih iz Gaze prema Tel Avivu, kao i gradsku protivvazdušnu odbranu Gvozdene kupole koja presreće mnoge dolazeće projektile.

 

 

Izraelski politički lideri i vojska saopštili su da su ubili na desetine militanata i izvršili napade na objekete koje koristi Hamas. U gradu Lod, blizu Tel Aviva, gde živi mešovito jevrejsko-palestinsko stanovništvo proglašeno je vanredno stanje, a dve osobe su poginule nakon što je raketa pogodila vozilo u toj oblasti.

Automobili su zapaljeni, a 12 ljudi je povređeno u sukobima i demonstracijama u tom gradu zbog nasilja u Gazi. Gradonačelnik Loda uporedio je situaciju sa građanskim ratom.

Dve žrtve u Lodu

Izraelska policija saopštila je da su dve osobe poginule kada je njihovo vozilo direktno pogođeno raketom u Lodu. Žena u 40im proglašena je mrtva na licu mkesta, dok je druga osoba preminula u bolnici. Mediji prenose da je reč o 7-godišnjoj devojčici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading