IZRAEL UZVRAĆA UDARAC! Vojska započela napade na Gazu

Autor:

Svet

11.05.2021

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska armija saopštila je da je počela udare na skladišta oružje u civilnom delu Pojasa Gaze.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sukob se rasplamsava

U sukobu koji se rasplamsava do sada je poginulo najmanje 28 Palestinaca i dvoje Izraelca.

Ovo je najozbiljnija konfrontacija između Izraela i militantne organizacije Hamas od 2019. godine i izazvana je sukobima Palestinaca i izraelske policije u i oko džamije Al Aksa u Jerusalimu.

Situacija u Jerusalimu je bila napeta tokom trajanja Ramazanskog posta, zbog najavljenog iseljavanja Palestinaca iz njihovih domova u istočnom Jerusalimu.

RepublikaFoto: youtube.com/IsraeliPM
Benjamin Netanjahu

Podsećamo, premijer Izraela Benjamin Netanjahu najavio je da će Izrael pojačati raketne udare na pojas Gaze zbog raketnih napada Hamasa na Izrael, prenosi Rojters.

"Nakon procene situacije odlučeno je da se pojačaju snaga i učestalost napada", poručio je Netenjahu u video izjavi, a samo sat kasnije izraelska ratna avijacija je pojačala vazdušne udare na i oko grada Gaze, rekao je u razgovoru sa izveštačem Rojtersa očevidac u jednom gusto naseljenom kvartu nad kojim se vije gust oblak dima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading