Putin parafirao: Strani mediji - strani agenti

Autor: Tanjug

Svet

25.11.2017

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon koji vlastima omogućuje da strane medije koji posluju u Rusiji registruju kao "strane agente".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Doneo odluku: Vladimir Putin

To je objavila ruska agencija RIA novosti, prenosi Rojters.

Predstavnik OEBS za slobodu medija Arlem Dezir izrazio je prošle nedelje zabrinutost zbog niza mera SAD i Ruske Federacije, kojima se od medija druge zemlje traži da se registruju kao "strani agenti".

OEBS je saopštio da je Ministarstvo pravde SAD zatražilo od kompanija koje rade za "Raša tudej" u SAD da se registruju u skladu sa Zakonom o registrovanju stranih agenata dok je, kao odgovor, ruska Državna Duma izmenila svoj zakon o masovnim medijima dozvolivši vlastima da pojedine medije nazovu "stranim agentima".

Istovremeno, više medija povezanih sa SAD, uključujući "Glas Amerike" i "Radio Slobodna Evropa", dobilo je obaveštenje od ruskog Ministarstva pravde o potrebi da se registruju kao "strani agenti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading