DA LI JE NA POMOLU RAT? Premijer Izraela preti: Hamas prešao crvenu liniju, SKUPO ĆE PLATITI!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.05.2021

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski premijer Benjamin NetanIjahu upozorio je danas da je palestinska militantna grupa Hamas "prešla crvenu liniju" raketnim napadom na Jerusalim i najavio oštar odgovor.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Benjamin Netanjahu

- Nećemo tolerisati napade na našu teritoriju, na naš glavni grad, naše građane i vojnike. Ko god nas napadne, platiće skupo - istakao je Netanijahu, prenosi AP.

On je naveo da će se borbe još neko vreme nastaviti.


Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je večeras da je u izraelskom napadu na Pojas Gaze poginulo devetoro ljudi, a prema navodima palestinskih medija, među žrtvama je i troje dece.

Prethodno su u Jerusalimu ođeknule eksplozije, nekoliko minuta nakon što je stupio na snagu ultimatum Hamasa upućen vladi Izraela da povuče bezbednosne snage iz kruga džamije Al Aksa u Jerusalimu.

Predstavnik vojnog krila Hamasa Abu Obeida izjavio je da su raketni napadi odgovor na, kako se izrazio, "zločin i agresiju" koje Izrael čini u Jerusalimu.

Zbog eskalacije nasilja u istočnom Jerusalimu večeras su održane i hitne konsultacije u Savetu bezbednosti UN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading