NEMA SUMNJE DA SMO UMANJILI BROJ: Epidemiolog izašao pred narod i otkrio kakvo je PRAVO stanje sa koronom u zemlji!

Autor:

Svet

10.05.2021

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni američki epidemiolog dr Entoni Fauči sugerisao je da je koronavirus u SAD smrtonosniji nego što je zvanično prijavljeno, dodajući da je Amerika "umanjila" ukupan broj mrtvih od posledica kovida 19.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Entoni Fauči

- Mislim da nema sumnje da smo umanjili broj - rekao je Fauči u nedelju za En-Bi-Si.

Na pitanje o studiji Univerziteta u Vašingtonu, prema kojoj je do sada više od 900.000 Amerikanaca preminulo od posledica virusa korona u SAD, što premašuje zvanični broj od 581.000 žrtava korone, epidemiolog je odgovorio:

"To je malo više nego što bih mislio da je umanjeno, ponekad su modeli tačni, ponekad pomalo odstupaju".

Voditelj En-Bi-Sija nadovezao se na konstataciju Faučija, glavnog medicinskog savetnika američkog predsednika Džoa Bajdena, u otkrivanju broja žrtava. On je rekao da je procena Univerziteta u Vašingtonu "gotovo dvostruka u odnosu na ono što smo uspeli da ispratimo".

Fauči je za kraj rekao da je ta studija podsećanje na istorijske razmere pandemije kakva u Americi nije viđena više od 100 godina, preneo je Sputnjik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading