PUTIN ZAGRMEO NAKON PARADE: Neće biti OPROŠTAJA za one koji ponovo kuju AGRESIVNE planove!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

09.05.2021

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neće biti oproštaja za one koji su zaboravili lekcije iz Drugog svetskog rata i za one koji i dalje prave planove o agresiji, rekao je danas na paradi povodom Dana pobede predsednik Rusije Vladimir Putin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Rat je doneo toliko nepodnošljivih iskušenja, tuge i suza, da se to ne može zaboraviti. A neće biti oproštaja ili izgovora za one koji ponovo kuju agresivne planove - kazao je ruski predsednik na obeležavanju 76. godišnjice kapitulacije nacističke Nemačke, preneo je TASS.

Putin je istakao da će Rusija čuvati svoje interese i osigurati ruski narod.

- Rusija je sve vreme čuvar međunarodnog prava. U isto vreme, čuvamo i nacionalne interese i bezbednost naroda - naglasio je Putin.

Pobeda Sovjetskog Saveza nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu je bio događaj od velikog značaja za sudbinu celog sveta, smatra Putin.

- Zauvek ćemo pamtiti heroje koji su se prsa u prsa borili protiv neprijatelja. Pobeda je od ogromnog, istorijskog značaja za ceo svet. Ovo je praznik koji je bio i ostaće sveti za Rusiju i njen narod - rekao je Putin.

"Ne smemo dozvoliti prekrajanje istorije"

Putin je juče čestitao Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, 9. maj, liderima članica Zajednice nezavisnih država (ZND), republika nekadašnjeg Sovjetkog Saveza, kao i predsednicima Abhazije i Osetije, i građanima Gruzije i Ukrajine, uz poruku da se ne sme dozvoliti prekrajanje istorije.

Kako je tada saopšteno u Moskvi, Putin je čestitao 76. godišnjicu pobede Sovjetskog Saveza (nad fašizmom) u Velikom otadžbinskom ratu, liderima i narodima Azerbejdžana, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgistana, Moldavije, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Abhazije i Južne Osetije, kao i narodima Gruzije i Ukrajine.

- Danas imamo moralnu obavezu da pažljivo negujemo sećanja na te teške godine i da naša sećanja predamo novim naraštajima. Zajednički se moramo odupreti pokušajima da se prekraja i falsifikuje istorija, revidira ishod Drugog svetskog rata i opravdavaju gnusni zločini koje su činili nacisti i njihovi saradnici - poručio je predsednik Putin, navodi se u saopštenju Kremlja.

Putin je izrazio uverenje da će "tradicija bratskog prijateljstva i uzajamne privrženosti, koja je opstala i u ratnim iskušenjima, ostati čvrst temelj konstruktivnih dobrosusedskih odnosa između zemalja članica i njihovih naroda", prenosi TASS.

Ruski predsednik je izrazio zahvalnost ratnim veteranima i sovjetskim radnicima i poželeo im dobro zdravlje i dugovečnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading