Po CEO dan je prala automobile, a kada je tražila platu dobila je nešto što će PAMTITI DO KRAJA ŽIVOTA!

Autor:

Svet

08.05.2021

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija će se potruditi da joj pomogne "ukoliko bude bila u mogućnosti".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Radnicu autoperionice u kazahstanskom gradu Pavlodaru brutalno je pretukao vlasnik pogona za pranje vozila kada ga je upitala kada može da očekuje platu, prenosi Nur.kz.

– Premlatio me je kada sam ga pitala šta je sa platom i koliko će mi biti isplaćeno. On je najpre urlao da ću dobiti otkaz, pa me udarao nekoliko puta. Napisala sam prijavu i ovo ne sme proći nekažnjeno – navela je pretučena devojka, a njene fotografije osvanule su na Instagram stranici Pavlo.detka.

Kako prenose tamošnji mediji, vlasnik perionice je verovatno znao da će ga devojka prijaviti za nasilje, pa ju je preduhitrio i prijavio da je u alkoholisanom stanju došla na posao i provocirala sukob.

– Sve okolnosti su uzete u razmatranje i sada se sprovodi istraga, a okolnosti incidenta razjašnjava policija – navodi se u zvaničnom saopštenju, prenosi Pavlodar njuz.

 

 

– S obzirom na to da govorimo o autoperionici, odnosno objektu koji spada kategoriju malog ili srednjeg biznisa, verifikacija je nemoguća tokom moratorijuma. Ovoj devojci možemo pomoći da sastavi priajvu i obrati se sudu kako bi zatražila pravdu i naknadu štete, kao i platu koju je tražila. Ako ne postoji ugovor o radu, rada će i njen radni odnos razmotriti sud – naveo je Askar Kapetanov, šef odeljenja pavlodarske policije.

On je dodao da postoji i druga opcija.

– Policija u okviru slučaja ima pravo da podnese izveštaj Odeljenju za rad i tada, uprkos moratorijumu, možemo poslodavca da privedemo administrativnoj odgovornosti – sumirao je Kapetanov.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading