OBJAVILI FOTOGRAFIJE GOLE ANALENE BERBOK, MOGUĆE NASLEDNICE ANGELE MERKEL! Brutalni napadi na nemačku zvaničnicu, zemlja u šoku

Autor: Republika

Svet

08.05.2021

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnica stranke Zeleni, Analena Berbok, našla se na meti brutalnih napada otkad je saopšteno da će ona biti kandidat svoje partije za mesto kancelara na septembarskim parlamentarnim izborima, pri čemu joj smeštaju i montirane fotografije na kojima je ona navodno gola.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Analena Berbok na udaru 

Analena Berbok (40), čelnica nemačke stranke Zelenih i kandidatkinja te političke organizacije za mesto budućeg kancelara, koja je poslednjih meseci stekla ogromnu popularnost u zemlji, ali i u čitavoj Evropi, pridobila je, kako se čini, i veliki broj neprijatelja, koji su u seriji napada na nju na društvene mreže postavili fotografije navodno njenog obnaženog tela. 

Sporni snimci u trenu su izazvali buru reakcija na internetu i u nemačkoj javnosti, iako je gotovo momentalno saopšteno kako su fotografije lažne i kako na njima nije gola Berbokova, već jedna ruska manekenka na čije je telo montirana glava zvaničnice. 

I pored toga, Berbokova je, prenosi Špigl, pretrpela tešku traumu zbog napada. 

 

Inače, napadi na najverovatniju naslednicu kancelarke Angele Merkel, počeli su odmah nakon što je objavljeno kako će ona biti kandidat Zelenih za tu funkciju na parlamentanim izborima zakazanim za septembar. 

 

Portparolka te stranke Nikola Kabel istakla je da su napadi na partiju postojali i ranije, ali da su se intenzivirali tako da su samo u poslednje dve nedelje pripadnici stranke podneli 15 prijava.

- Nemaju svi napadi komponentu mržnje prema ženama - istakla je Kabelova i dodala kako su neki slučajevi i gori i da je predsednik stranke Robert Habek nedavno iz tog razloga dobio i ličnu zaštitu.

Inače, Zeleni trenutno vode po svim anketama i u mogućnosti su da u septembru ispišu istoriju ako uspeju da poraze višegodišnje "vladare" iz redova Hrišćansko demokratske unije (CDU), kojoj pripada i Angela Merkel. Veruje se i da je to jedan od razloga što su Zeleni postali meta napada. 

Podsetimo, kancelarka Merkel, koja je na toj funkciji duže od 15 godina, povlači se iz političkog života u septembru. 

 

    

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading