PRETI NAM BIBLIJSKA KATASTROFA: Kineska RAKETA nekontrolisano juri ka zemlji, moguć UDAR u NASELJENO PODRUČJE!

Autor:

Svet

06.05.2021

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika katastrofa preti da se dogodi 8. maja jer jezgro lansirane kineske rakete ide nekontrolisano ka Zemlji, te postoji mogućnost da uđe u atmosferu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Naime, nakon uspešnog početka sklapanja kineske svemirske stanice i postavljanja u orbitu modula "Tianhe" 29. aprila raketa "Long March-5B", odnosno njeno jezgro, je započeo je njen nekontrolisan pad.

Posle nekoliko bezuspešnih pokušava da se obezbedi njen povratak na zemlju, jezgro rakete dugo 30 metara sada preti da u narednih uđe u atmosferu Zemlje, prenosi Mondo.

Postoji bojazan da, iako njenu površinu čini odsto vodenih površina, da jezgro rakete ipak padne na neko naseljeno poručje. Ona se nekontrolisano kreće i nije moguće predvideti gde će tačno da padne.

Naučnici smatraju da će veći deo sagoreti u atnosferi, ali da ipak postoji  realna opasnost da će neki delovi rakete preživeti i pasti na Zemlju.

Ovakav događaj ne bi bio izolovan. U  maju 2020. godine već se desila slična situacija, kada je veći deo jezgra iste rakete sagorelo u atmosferi, ali su neki delovi završili u Atlantskom okeanu, ali i na naseljenim mesta u Obali Slonovače. Tada na sreću nije bilo povređenih, ali je zabeležena velika materijalna šteta.

Neke prognoze govore da će jezgro rakete mase oko 21 tone pasti u subotu 8. maja sa verovatnoćom pada delova na naseljena područija, a na ovo upozorava američka vlada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading