(FOTO, VIDEO) ČUDO: IZ VODE IZRONILA CRKVA! Decenijama je bila potopljena, meštani u šoku: Ovo je božiji znak!

Autor: Republika

Svet

06.05.2021

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crkva svete Bogorodice u meksičkom mestu El Zangaro, koja je decenijama nakon potopa bila pod vodom, sada je iznenada izronila.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Bogorodičina crkva pojavila se posle nekoliko decenija 

Stanovnici mesta El Zangaro u Meksiku, koji su bili prinuđeni da se isele pre nekoliko decenija jer je sve što su ikada poznavali tada završilo pod vodom, dočekali su da ponovo ugledaju Bogorodičinu crkvu svoje varošice koja je, takođe, bila potopljena davne 1979. usled izgradnje brane, a sada je iznenada izronila. 

Naime, usled ogromne suše koja je zahvatila region voda u veštačkom jezeru se povukla pružajući mogućnost da svi ponovo vide veći deo crkve, a očekuje se da će nekadašnji stanovnici El Zangara uskoro videti i svoje kuće koje su kao i bogomolja završile pod vodom. 

- Oni koji su i danas živi posvedočili su da je im je bilo veoma teško da napuste svoje mesto, ne samo zbog zgrada, imovine, već i zbog osećaja da pripadaju tom naselju - rekla je Dulse Vaskez, direktorka lokalne opštinske arhive.

 

 

Inače, odluku o potapanju i mestašca i crkve doneo je 51. predsednik Meksika Hose Lopez Portiljo nakon što je obližnji grad bio potpuno potopljen usled jakih kiša i nadolaska reka, pa je, kako se veruje, izgradnja brane bila jedino rešenje da se spreči ponovni takav scenario.

Potapanje El Zangara sa 150 kuća i crkvom bila je cena koja je morala da bude plaćena. 

- Nekolicina građana tada se opirala dok nisu shvatili da je realnost da moraju da odu jer će voda prekriti ceo gradić - dodala je Lopez Portiljo i istakla kako oni sada izranjanje crkve vide i kao neki znak od Boga. 

 


 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading