(FOTO) ČUDO U JERUSALIMU! Blagodatni oganj se POJAVIO u Hramu Groba Gospodnjeg!

Autor: Republika

Svet

01.05.2021

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Blagodatni oganj se pojavio u Hramu Groba Gospodnjeg u Jerusalimu, a patrijarh jerusalimski Teofil Treći razdelio ga je sveštenicima Grčke crkve i predstavnicima drugih konfesija.

RepublikaFoto: Printskrin/Tviter

Blagodatni oganj simbolizuje nerukotvorenu svetlost Vaskrsenja Hristova, o kojoj je govorio još apostol Petar, i smatra se svetinjom.

Pojava Blagodatnog ognja uoči pravoslavnog praznika Vaskrs, koju prate molitve pravoslavnog patrijarha, sveštenstva i hiljada vernika, i dalje se smatra "čudom silaska Blagodatnog ognja".

U skladu sa hiljadugodišnjom tradicijom, svetinju će dobiti predstavnici 11 zemalja. One su poslale avione u Izrael kojima će Blagodatni oganj stići u njihove zemlje – Kipar, Bugarsku, Belorusiju, Moldaviju, Ukrajinu, Rusiju, Rumuniju, Grčku, Gruziju, Poljsku i Kazahstan.

Predstavnici delegacije Fondacije Andreja Prvozvanog na čelu sa predsednikom saveta fonda Vladimirom Jakunjinom čekaće oganj na aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu. Oni će doneti lampu sa Blagodatnim ognjem u Moskvu na večernju vaskršnju liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja, koju će služiti patrijarh Kiril.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading