ZA DAN IZGUBIO ŠEST MILIJARDI DOLARA! Mask doživeo neviđeni finansijski udarac zbog SMRTI DVA MUŠKARCA u njegovim kolima

Autor: Republika

Svet

30.04.2021

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Južnoafrički milijarder i vlasnik kompanije "Tesla", Ilon Mask, izgubio je basnoslovnu cifru bogatstva nakon što je automobil njegove firme odneo u smrt dvojicu muškaraca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilon Mask u velikim problemima, ali i dalje drugi najbogatiji čovek na svetu  

Osnivač kompanija "Spejs iks" i "Tesla", južnoafrički milijarder Ilon Mask, za dan je izgubio vrtoglavih šest milijardi dolara i to nakon što su dvojica muškaraca nedaleko od američkog grada Hjustona stradala u udesu u kom je učestvovao elekstrični automobil Tesla Model S, proizveden 2019. 

Nekoliko trenutaka nakon što je vest o saobraćajnoj nesreći obišla svet, deonice "Tesle" su se sunovratile na berzama, što je, podrazumevalo i nestanak Maskovog bogatstva. 

Međutim, uprkos tome, podaci pokazuju da je bogatstvo Južnoafrikanca i dalje dovoljno visoko da on bude drugi najbogatiji čovek na svetu, a iznosi nešto malo više od 176 milijardi dolara. 

Na prvom mestu je i dalje osnivač "Amazona" Džef Bezos sa bogatstvom od 202 milijarde dolara, a tokom proteklog dana ono mu je čak uvećano za 707 miliona dolara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading