PALA SA ŠESTOG SPRATA I PREŽIVELA: Osmogodišnja devojčica bežala iz stana u plamenu, pa skočila sa terase!

Autor:

Svet

30.04.2021

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmogodišnja devojčica preživela je skok sa šestog sprata zgrade u Njujorku. Dete se bacilo sa terase stana u plamenu u stambenom kompleksu u Bronksu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dete je prilikom pada zadobilo teške povrede, ali je u stabilnom stanju prevezena u bolnicu. Kako javljaju američki mediji, devojčica je zadobila prelome obe noge.

Požar je izbio u sredu popodne u soliteru sa 17 spratova u stanu u kom je devojčica bila. U strahu je izletela na terasu, a potom se bacila sa šestog sprata da bi se spasla.

- Sletela je na zemlju uz trotoar, zato je verovatno i preživela - rekli su vatrogasci, prenosi Telegraf.

- To je bilo strašno. Mora da je bila preplašena od vatre - rekla je Džesika Okasio, komšinica devojčice.

Stanari zgrade su brzo pritrčali malenoj u pomoć i pokušavali su da je zaštite od užarenih delova koje je vetar nosio sa terase stana koji je bio u plamenu.

- Pritrčala sam joj i uradila sam ono što bi i svaki drugi čovek uradio. Zaštitila sam dete koje je bespomoćno ležalo - rekla je Linda Kemp, upravnica zgrade.

Devojčicu je, kako prenose mediji, u trenutku izbijanja požara čuvala tetka (17). Međutim, tinejdžerka je izašla napolje da zapali cigaretu. Čim je ugledala požar krenula je da trči ka stanu, ali nije mogla da uđe jer ju je dim gušio. U požaru je povređena još jedna starija osoba i sedam vatrogasaca. Više od 100 njihovih kolega je izašlo na lice mesta.

Uzrok požara i dalje nije poznat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading