TRAMP VIŠE NIJE MOGAO DA ĆUTI, ISPROVOCIRAO GA JE BAJDENOV GOVOR PRED KONGRESOM! Rekao je o koroni nešto zbog čega su svi zanemeli

Autor: Republika

Svet

30.04.2021

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Amerike Donald Tramp žestoko je reagovao na govor aktuelnog lidera SAD Džoa Bajdena, koji je on održao pred Kongresom dan pred obeležavanje 100. dana na čelu zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp opleo po nasledniku Džou Bajdenu 

Bivši američki predsednik Donald Tramp žestoko je reagovao na govor svog naslednika Džoa Bajdena pred Kongresom, u kom je, kako je donedavni šef SAD rekao, bilo mnogo neistina, rupa i nedovršenih izjava. 

Međutim, ono što je Tramp posebno zemerio Bajdenu jesu stvari koje je on rekao o pandemiji koronavirusa i vakcinama protiv te opake zaraze. Takođe, razbesnelo ga je to što ga je njegov naslednik okrivio za dramatičnu situaciju na južnoj američkoj granici, gde je prekinuta izgradnja "Trampovog" zida ka Meksiku, zbog čega je priliv migranata veći nego ikad.    

- To su beslimislice. Oni su očigledno veoma nezahvalni ljudi - rekao je Tramp gostujući kod Maria Bartiromoa na TV Foks njuz, a zatim se osvrnuo na razvoj i distribuciju vakcine protiv KOVIDA-19. 

- Ja sam stvorio tu vakcinu koju oni sada vole da koriste. Ali čak i lažne vesti kojima se služe nisu im pomogle da za to preuzmu zasluge - istakao je bivši predsednik SAD i tim komentarom iznenadio i samog voditelja.

A zatim je nastavio.

- Ja sam sačuvao na desetine miliona života širom sveta stvaranjem vakcine. Da nisam bio predsednik ne biste imali vakcine narednih pet godina. Tri do pet godina bi bio minimum vremena za njeno stvaranje, a ja sam je napravio za manje od devet meseci. To se dogodilo samo zahvaljujući meni - poručio je samouvereni Tramp, zbog čega je, očekivano, kasnije isprozivan u medijima naklonjenim demokratama i Bajdenu.

- On sad pokušava da preuzme zasluge za sve ono što sam ja uradio. A to što je suspendovao upotrebu Džonson&Džonson vakcine samo zbog nekoliko slučajeva pojave krvnih ugrušaka je najgluplja stvar na svetu - istakao je Tramp i dodao kako za sebe voli da kaže da je "otac vakcine" jer ju je on "doneo na svet".  

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rudi Đulijani je bio Trampov blizak saradnik  

Nekadašnji lider SAD se osvrnuo i na to što je ove nedelje FBI upao u stan njegovog bivšeg advokata Rudija Đulijanija. 

- Đulijani je veliki patriota. On obožava ovu zemlju, a oni su mu upali tako u stan?! To je tako nefer. Na snazi su redovno dvostruki standardi koje nikad u životu nisam video. Tako nefer... - rekao je Tramp aludirajući na pretres koji se dogodio nakon što je Đulijani, navodno, istraživao neka sumnjiva poslovanja porodice Bajden.   

Inače, Bajdenov govor kritikovale su i mnoge druge struje u SAD. Najpre mu je zamereno što je napad na Kapitol Hil 6. januara, za šta je optužio Donalda Trampa, nazvao "najgorim udarom na temelje SAD od njihovog nastanka". Naime, mnogi su primetili da je u tom kontekstu predsednik potpuno zanemario teroristički napad na Ameriku 11. septembra 2001, što se inače smatra najmračnijim danom u istoriji te zemlje. 

Takođe, Kejtlin Džonston, nezavisna australijska novinarka, primetila je da je Bajden tokom govora otkrio kako će Amerika nastaviti da "pomaže svojim saveznicima širom sveta, uključujući i Saudijsku Arabiju", ignorišići, kako je navela reporterka, činjenicu da se to oružje koristi za stravične zločine u Jemenu.

- Bajden nas je slagao za Jemen. U februaru je govorio kako će Amerika biti oprezna po pitanju situacije u toj zemlji, a sad ne mari što daje avione Saudijcima da oni njima ubijaju civile u toj zemlji - poručila je Džonstonova. 

Podsetimo, američki predsednik je svoj prvi govor pred Kongresom održao samo dan pred obeležavanje 100. dana na čelu SAD, a iskoristio ga je da uglavnom napada Kinu i njenog predsednika Si Đinpinga.   

 

    

    

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading