(VIDEO) NOVO MONSTRUOZNO IŽIVLJAVANJE AMERIČKE POLICIJE! Pogledajte kako je ovaj mladić za samo nekoliko trenutaka OSTAO MRTAV

Autor: Republika

Svet

29.04.2021

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zastrašujući video-zapis koji je zabeležila kamera na uniformi policajca dospeo je u medije, a na njemu se vidi kako Mario Gonzales mučki umire samo zato što je bio pripit.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mario Gonzales nekoliko trenutaka pred smrt 

Novi zastrašujući snimak monstruoznog iživljavanja američkih policajaca nad nenaoružanim civilom dospeo je u medije i izazvao neviđeno nezadovoljstvo širom SAD, a posebno u Kaliforniji, odakle je Mario Gonzales (26), žrtva čija je smrt zabeležana kamerom na policajčevoj uniformi. 

Naime, sve se dogodilo 19. aprila kada je policija dobila prijavu jednog sugrađanina da se kod njegovog dvorišta nalazi dezorijentisan ili pijan muškarac. Tom prilikom je naglašeno da on "ne čini ništa loše, samo plaši ženu čoveka koji je prijavio neobičnu situaciju".  

Usledio je, međutim, i drugi poziv policiji tokom kog je rečeno da se muškarac nalazi u parku i da sa sobom ima boce s alkoholom "koje izgledaju kao da su ukradene".

Video koji je snimljen kamerom koja se nalazi na telu policajca pokazuje kako su dvojica pripadnika bezbednosnih snaga prvo pokušala da razgovaraju s Gonzalesom, ali je on izgledao omamljeno i jedva odgovarao na pitanja. Nakon što im nije dao dokument kojim bi mogli da ga identifikuju, policajci mu silom stavljaju ruke iza leđa i gurali ga prema zemlji, čemu se on opirao.

- Pobrinućemo se za tebe, u redu, pobrinućemo se za tebe - može se čuti kako govori jedan policajac a zatim dodaje: “Mislim da si danas malo previše popio, u redu? To je sve".

Kasnije se ponovo čuje policajčev glas: "Mario, samo te molim, prestani da se opireš."

Na snimku se zatim vidi kako Gonzalez, težak oko 113 kilograma, gunđa i viče dok leži licem prema dole, dok ga policajci obuzdavaju.

Jedan policajac zatim je nesrećnom Gonzalesu stavio lakat na vrat i koleno na leđa i držao ga tako gotovo četiri minata, tokom kojih je muškarac uporno pokušavao da dođe do vazduha. U jednom trenutku je zatim kriknuo:

- Nisam ništa učinio - čuje se na snimku, a zatim muk. 

Nakon otprilike pet minuta Gonzales je izgubio svest kada su okrenuli na bok. Tada je policajcima već postalo jasno da je za Gonzalesa kasno. Smrt je ubrzo konstatovana u bolnici. 

Gonzales je imao četvorogodišnjeg sina i ujedno je brinuo o svom bratu (22) sa autizmom. Porodica je zato najavila tužbu protiv policije. 

- Ne znam kako da objasnim njegovom sinu Mariu da mu više nema tate. Stalno pita za njega - rekla je očajna Andrea Kortez, bivša Gonzalesova supruga. 

Inače, još se čekaju rezultati obdukcije kako bi se utvrdio uzrok smrti.

- Policija je ubila mog brata na isti način na koji je ubila Džordža Flojda - poručio je Herardo Gonzalez, dodajući da bi policajci trebalo da budu otpušteni i procesuirani.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Opravdano

29.04.2021 23:56

Sasvim opravdana upotreba pogotovo po americkim zakonima. Niko mu nije ni u jednom momentu uradio nesto protivzakonito prilikom upotrebe. Za razliku od onog majmuna sto je bespotrebno klecio na vratu i smejao se.