TRAMPOV BIVŠI ADVOKAT POD LUPOM FEDERALACA: Lobirao da se istraži Bajdenovo poslovanje, agenti mu ISTRKELJISALI stan!

Autor:

Svet

29.04.2021

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Federalni agenti pretresli su stan na Menhetnu koji je u vlasništvu bivšeg advokata Donalda Trampa Rudija Đulijanija. Prilikom pretresa su zaplenjeni elektronski uređaji, prenose američki mediji pozivajući se na neimenovani izvor.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rudi Đulijani

Istraga protiv bivšeg Trampovog advokata vodi se već dve godine. U fokusu istrage su Đulijanijeve aktivnosti u Ukrajini, uključujući i to da li je ilegalno lobirao kod ukrajinskih zvaničnika da pokrenu istragu o poslovanju Hantera Bajdena, sina Džoa Bajdena koji je bio član borda ukrajinske gasne kompanije "Burisma".

Istraga se odnosi i na pokušaje Rudija Đulijanija da diskredituje bivšu američku ambasadorku u Ukrajini Mari Jovanovič, prenosi RTS.

Dvojica biznismena sa Floride, povezanih sa Đulijanijem, uhapšena su 2019. godine i optužena za kršenje federalnih propisa o finansiranju političkih kampanja. Oni su imali ključnu ulogu u Đulijanijevim pokušajima da pokrenu istragu u Ukrajini.

Protiv Đulijanija nije podignuta optužnica i glavni tužioci nisu nikad službeno govorili o toj istrazi.

Đulijani je u januaru ove godine tužen i za klevetu od strane kompanije "Dominion vouting sistems" zbog tvrdnji da su njihove mašine za glasanje doprinele navodnoj izbornoj krađi na proteklim izborima u SAD.

Kompanija traži odštetu od preko 1,3 milijarde dolara nakon što je Đulijani u javnim nastupima iznosio, kako su naveli, "veliku laž" o izbornoj prevari.

Đulijanijev advokat nije komentarisao navode o pretresu Đulijanijevog stana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading