POSLANICI ANGELE MERKEL NA LISTI ZA ODSTREL! Zastrašujuće pretnje članovima Bundestaga, NEMAČKA NA NOGAMA

Autor: Republika

Svet

28.04.2021

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka kriminalistička služba upozorila je članove parlamenta te zemlje da im preti ozbiljna opasnost i to zbog izglasavanja zakona o novom zaključavanju kako bi se pandemija koronavirusa stavila pod kontrolu.

RepublikaFoto: Ilustracija: Republika.rs,Tanjug/AP, Pixabay
Članovi Bundestaga na meti, Angela Merkel u problemu 

Nemačka kriminalistička služba (BKA) upozorila je da na internetu kruži lista za odstrel nemačkih političara, članova parlamenta te zemlje, Bundestaga. 

Reč je, naime, o zvaničnicima koji su prošle nedelje glasali za izmenu Zakona o epidemiji, kojim je u Nemačkoj ponovo uveden policijski čas zbog novog rapidnog širenja koronavirusa.

Iako eksplicitno nije navedeno o kojim je poslanicima reč, mediji spekulišu da su u pitanju članovi stranke Hrišćansko demokratske unije (CDU), kojoj pripada i kancelarka Angela Merkel, budući da je ona ta koja već nedeljama unazad insistira na novim zatvaranjima zemlje kao meri kojom se može stati na put širenju KOVIDA-19.   

Kako su preneli nemački mediji, na društvenoj mreži Telegram pojavio se spisak uz poruku "nemački političari za odstrel".

- BKA je o tome informisala poslaničke klubove u Bundestagu - prenela je šefica poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije (SPD) Grabrijele Kacmarek, koja je tim povodom pozvala svoje kolege poslanike da se jave ukoliko budu izloženi neprijatnostima ili primete nešto upadljivo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading