KURC ZBOG PUTINA USTAO PROTIV EVROPSKE UNIJE! Austrija više neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji

Autor: Republika

Svet

26.04.2021

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc odbio je da uvede novu rundu sankcija Rusiji iako je to dosad učinila većina zemalja Unije zbog slučaja "Navaljni".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ruski predsednik Vladimir Putin i austrijski kancelar Sebastijan Kurc  

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc je u jeku napada članica Evropske unije (EU) na Rusku Federaciju i njenog predsednika Vladimira Putina odlučio da stane na njegovu stranu odlukom da ne želi zvaničnoj Moskvi da uvodi novu rundu sankcija jer je, kako je naglasio, važnije zadržati dobre odnose i dijalog. 

Kurc je u intervjuu švajcarskom "Noje Ciriher Cajtungu" ocenio da su već uvedene sankcije protiv Rusije ispravne, ali da je važno da se ubuduće insistira na dijalogu.

- Mir na našem kontinentu je moguć uvek samo sa, a nikada protiv Rusije - naglasio je Kurc i poručio da je sada potrebna deeskalacija. 

On je takođe rekao da je spora kampanja vakcinacije u Evropi pokazala da se u EU mora mnogo toga promeniti, i da je EU u poslednje vreme izgubila mnogo na konkurentnosti. 

- Ranija naša tržišta sve više postaju naši konkurenti. EU u nekim oblastima funkcioniše previše birokratski - iskritikovao je Brisel i naglasio da je potrebno da Unija ostane konkurentna. 

Podsetimo, prethodnih dana je nekoliko zemalja članica EU uvelo novu rundu sankcija Rusiji nakon što su to zbog slučaja "Navaljni" učinile SAD. Među prvima je za Amerikom, potpuno očekivano, krenula Poljska, koju su sledile Češka i Italija. Rusija je svima odgovorila kontramerama. 

 

   

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading