UMESTO VAKCINA UBRIZGALI LJUDIMA FIZIOLOŠKI RASTVOR! Skandal nad skandalima, branili se izjavom: Rastvor nije štetan

Autor: Republika

Svet

26.04.2021

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medicinska sestra priznala je da je u špriceve za vakcinaciju umesto Fajzer/Bajontek cepiva stavljala fiziološki rastvor zbog čega će dobiti otkaz, a vlasti pokušavaju da utvrde ko je primio "lažne" vakcine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Medicinska sestra iz centra za vakcinaciju u nemačkom gradu Frislandu u regionu Donja Saksonija priznala je da je u špriceve za davanje cepiva umesto Fajzer/Bajonteka sipala fiziološki rastvor i ubrizgala ga pacijentima. 

Taj skandal ozbiljno je potresao Nemačku i izazvao ogromno nezadovoljstvo građana koji su se i sami zapitali da li su oni bili "žrtve" nameštaljki, iako je navedeno da je medicinska sestra navodno prevarila samo šest pacijenata. 

- Fiziološki rastvor je bezopasna stvar i ne postoji zdravstveni rizik za one kojima je ubrizgana - branio se Matias Pulc, predsednik državne kancelarije za zdravstvo Donje Saksonije.

Prema objašnjenju koje je on dao medijima, medicinska radnica je navodno ispustila i prosula bocu fiziološkog rastvora prilikom mešanja vakcina, pa je to pokušala da prikrije.

- Slučaj je šokantan i momentalno ćemo uvesti dodatne provere što se tiče vakcinacije. Niko više neće ostati sam s vakcinama, pa se ovakvi slučajevi neće ponavljati - poručio je vidno ljut lokalni zvaničnik Sven Embrozi.  

Iz nemačkog Crvenog krsta saopštili su da je optužena medicinska sestra u dobi od oko 40 godina i da se priprema njen otkaz. Takođe, otkriveno je da je policija u dogovoru s lokalnim tužilaštvom počela istragu, budući da objašnjenje kako se incident dogodio ima previše rupa. Isto tako, vlasti pokušavaju da utvrde ko su pacijenti koji su primili "lažne" vakcine.  

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
TIMKE

24.05.2021 15:37

orden za savest i spašavanje sunarodnika-nacije!!!