(VIDEO) NASTAVLJA SE ETNIČKI MOTIVISANO NASILJE: Napadač gurnuo Azijata (61) niz stepenice, pa mu DIVLJAČKI skakao po GLAVI!

Autor:

Svet

25.04.2021

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Amerika je na nogama: niz napada na Azijate u američkim gradovima je nastavljen, a snimak koji je juče objavljen izazvao je buru reakcija u javnosti.

Foto: twitter.com/NYPD

Na snimku se vidi kako je stariji čovek (61) azijskog porekla prvo gurnut niz stepenice, a zatim mu prilazi mlađi čovek i bukvalno mu skače po glavi, dok čovek leži na betonu i ne pomera se. 

Snimak je u subotu objavila Njujorška policija, a vidi se da je starcu napadač na glavu stao najmanje 6 puta. Posebno je užasan bio 5. od 6 udaraca, nanet sa divljačkom snagom, prenosi Espreso.

Incident se desio u petak uveče u Harlemu, a policija je objavila i fotografije napadača, i zamolila za pomoć pri njegovoj identifikaciji. 

Napad je počeo kada je Azijac skupljao aluminijumske konzerve, stavljajući ih u kolica iz supermarketa. 

On je zatim napadnut s leđa, gurnut niz stepenice, a zatim mu je napadač nogom iz sve snage stajao na glavu. 

 

 

Žrtva je preneta u Harlemsku bolnicu, gde je trenutno u kritičnom stanju i lekari mu se bore za život. Policija nije utvrdila motiv napada, ali se sumnja da je reč o još jednom činu etnički motivisanog nasilja, koje je preplavilo SAD poslednjih nedelja. 

Napadač, snimljen na ovoj slici, je na sebi imao crnu jaknu, crne pantalone, bele patike i šarenu kapu. 

Komentari (0)

Loading