PONOVO SE OGLASIO LUKAŠENKO! Predsednik Belorusije tvrdi da su CIA i FBI hteli da likvidiraju i njega i njegovu decu!

Autor: Republika

Svet

24.04.2021

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da su organizatori puča razradili nekoliko scenarija atentata na njega, uključujući i napad na paradi 9. maja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Prema rečima Lukašenka, organizatori puča prvobitno su planirali da ga ubiju na paradi 9. maja, ali, kako je dodao, ''teško je zamisliti da je takav plan mogao biti primenjen u Belorusiji, pa su onda odustali od početne ideje.

Potom su razmatrali napad na predsedničku kolonu, pa su čak kupili raketne bacače i dopremili ih u Belorusiju, dodao je Lukašenko.

- Odustali su, međutim, i od tog plana pošto iz bezbednosnih razloga vozila u koloni idu velikom brzinom i male su šanse da ih pogode - dodao je beloruski predsednik, prenela je agencija TASS.

Lukašenko je još rekao da je postojao i treći scenario, a on je predviđao da naoružani ljudi napadnu predsedničku rezidenciju van grada.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko saopštio je danas da je uhapšena grupa koja je planirala da ubije njega i njegovu decu i navodno imala veze sa američkim obaveštajnim agencijama, objavila je agencija Belta na svom Telegram kanalu.

- Uhapsili smo grupu koju smo pratili i koja nam je pokazala kako su sve to planirali. Onda smo otkrili operaciju očigledno stranih obaveštajnih službi. Najverovatnije CIA, FBI - rekao je Lukašenko, prenosi TASS.

On je objasnio da je grupa praćena i da je otkriveno da žele da se vrate u Minsk i pristupe organizovanju ubistva predsednika i njegove dece.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading