BAJDEN PODRŽAO GEJ ZAJEDNICU: Američka administracija donela ISTORIJSKU odluku u vezi ZASTAVE PONOSA!

Autor:

Svet

23.04.2021

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Administracija Džoa Bajdena dozvoliće ambasadama SAD širom sveta da na isti jarbol postave zastavu LGBT zajednice i američku, što nije bilo dozvoljeno tokom vladavine Donalda Trampa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/pixabay.com
Džo Bajden

U 2019. godini tadašnji državni sekretar Majk Pompeo odbijao je ovakve zahteve ambasada. Međutim, njegov naslednik Entoni Blinken odlučio je da odobri vijanje zastave na diplomatskim ispostavama širom sveta, navodi se u poverljivom telegramu koji je pregledao časopis Foren Polisi.

Ova odluka doneta je pre 17. maja, Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, i pre juna, koji mnoge nacije prepoznaju kao mesec gej ponosa.

Blinkenov telegram kaže da šefovi misija koji vode ambasade i konzulate mogu da odluče da li će zavijoriti zastavu ponosa ili pokazati druge simbole podrške LGBT pravima na osnovu onoga što je "prikladno u lokalnim uslovima".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading