AKO STE SANJALI DA POSTANETE RUSKI ŠPIJUN, TO JE SADA MOGUĆE! Putinova obaveštajna služba pokrenula je TOR i traži informacije o neprijatelju

Autor: Republika

Svet

23.04.2021

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska obaveštajna služba SVR, pandan američke CIA, pokrenula je na sajtu darknet specijalni brauzer, Tor, koji omogućava korisnicima direktan kontakt sa obaveštajcima i mogućnost slanja informacija koje su od vitalnog značaja za Rusku Federaciju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Ruska obaveštajna služba omogućila je svima onima koji su ikada sanjali da postanu špijuni Ruske Federacije da to i ispune, čime im se obezbeđuje da daju svoj doprinos u borbi zvanične Moskve protiv svih njenih neprijatelja na svetu. 

 

Naime, na sajtu darknet pokrenut je specijalni brauzer koji je simbolično nazvan “Tor”, a koji svakom pojedincu na svetu omogućava da direktno ruskim obaveštjacima anonimno šalje bilo kakve podatke od vitalnog značaja za njihovu zemlju. 

- Sistem omogućava korisnicima, koji se nalaze u ruskom neprijateljskom okruženju, da anonimno kontaktiraju obaveštajnu agenciju i obaveste je o svim akcijama koje bi na bilo koji način mogle da ugroze bezbednost Rusije navodi portal Raša bijond i ističe kako korisnici “Tora” stupaju u direktan kontakt sa ruskom službom SVR, ruskom varijantom američke Centralne obaveštajne agencije (CIA). 

Klikom na opciju “prijavite informaciju” (report information), koja se nalazi u donjem levom uglu glavne stranice “Tora”, korisnici mogu videti detaljni opis postupka prijave dokumenata, informacija, imena doušnika, tajnih planova, svega onoga što n abilo koji način može da bude od koristi za bezbednost Rusije. 

- Ako se nalazite van Rusije i imate neku važnu informaciju koja predstavlja pretnju bezbednosti Ruske Federacije, možete bezbedno i anonimno da je podelite ovde sa nama preko mreže Tor – navedeno je u opisu. 

Time, kako ističu ruski mediji, svako ko se uključi u sistem komunikacije sa obaveštajcima, dobija priliku da i sam postane špijun. 

- Ako se nalazite u nekom neprijateljskom okruženju i brinete za svoju bezbednost, nikako nemojte da darknetu pristupate preko nekog svog uređaja (smartfona ili kompjutera) koji je registrovan na vaš nalog, niti sa uređaja koji je n abilo koji način povezan sa nekom vama bliskom osobom. Napomenite o kakvoj je informaciji reč i to da li vam je potrebna posebna zaštita zbog njenog deljenja – kaže se još na sajtu. 

Ipak, kako je objašnjeno, pristup mreži je donekle ograničen, budući da svaki korisnik, nakon navođenja informacije koju želi da podeli, od agencije dobija kod sastavljen od pet reči. Pomoću koda korisnik dobija mogućnost da dešifruje poruku dobijenu od ruske agencije u kojoj ona saopštava da li je zainteresovana za određeni sadržaj ili ne I da li uopšte želi saradnju sa određenim “šaptačem”.

Pojedini portali tvrde da je ruska  SVR pomenutu stranicu na darknetu pokrenula još 30. decembra 2020. 

 


 
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading